• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Nijerya ilk derin deniz limanına kavuşuyor

Nijerya ilk derin deniz limanına kavuşuyor
Nijerya Federal Yürütme Kurulu (FEC) bürokratik anlaşmaların sonunda 1.3 milyar dolarlık ilk derin deniz liman projesini faaliyete sokacak.

 

 
Nijerya Federal Yürütme Kurulu (FEC) bürokratik anlaşmaların sonunda 1.3 milyar dolarlık ilk derin deniz liman projesini faaliyete sokacak.
 
Nijerya’ya yeni yapılacak olan Lekki Derin Deniz limanı, Apapa Limanı dahil bölgedeki birçok limanın yaşadığı ticari tıkanıklıklara çözüm  olmak üzere  inşa edilecek.
 
Afrika bölgesi Uluslararası Konteyner Terminal Hizmetleri A.Ş. baş mali görevlisi ve yatırım başkanı Gagan Seksaria Afrika bölgesindeki liman stratejilerini şöyle anlattı: " Lagos, Nijerya'nın ticari başkenti olarak, geniş alanlara ulaşılabilen bir ticaret merkezi özelliğinde olup büyük ticari yollara bağlantısı bulunmaktadır. Yeni limanın inşasıyla birlikte derin su verimliliği açısından daha fazla tedarik zinciri oluşturulacak ve daha düşük maliyetli tedarik zincirinin yaratılmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda yeni liman bölgesel gelişimede destek verecektir "dedi.
 
Yeni limanın dört milyon ton yük işlemek üzere tasarlandığı, bu genişleme sebebiyle 90 hektarlık bir alanı kapsaması bekleniyor. Yapılacak yeni kanallarla dünyanın en büyük gemilerini limana getirebilmek mümkün olacak. Batı Afrika’nın en derin kanal yapma inşası olacak olan yeni liman projesi, bünyesinde 300 metre genişliği olan, 17,5 derinliğe sahip bir kanal barındıracak.
 
Yapılacak olan Lekki Limanı bu yatırımla birlikye Batı Afrika'nın en büyük pazarını kendine çekebilecek bir serbest bölge oluşturacak. Bölgesel üretim ve lojistik merkezi olarak geliştirmek üzere tasarlanan proje ayrıca iki büyük
konteyner terminaline ev sahipliğide yapacak.
 
Lekki Limanı Federal Hükümet ve Lagos Eyalet Hükümetinin bu projeye katkısının yaklaşık yüzde 20 oranında olacağı , özel yatırımcıların ise yüzde 61.8’lik bir oranla katkıda bulunacağı beklenmektedir. Nijerya Liman Otoritesinin tespitlerine göre; deniz hizmetleri ve yatırımlardan elde edilecek kâr payı 10 milyar doların üzerinde olması bekleniyor. Nijerya Lekki Limanının önümüzdeki dört yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
 
Deniz Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim