• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Nijerya'da korsanlar yine gemiye saldırdı

Nijerya'da korsanlar yine gemiye saldırdı
Nijerya açıklarında, Singapur bandıralı bir gemi korsanların saldırısına uğradı. Singapur bandıralı gemiye saldıran korsanlar 4 denizciyi kaçırdı
Nijerya açıklarında, Singapur bandıralı bir gemi korsanların saldırısına uğradı. Singapur bandıralı gemiye saldıran korsanlar 4 denizciyi kaçırdı. 
 
Geminin ait olduğu CS Offshore şirketinden yapılan açıklamada, MDPL Continental One adlı gemiye düzenlenen saldırıda Hintli ve Polonyalı 4 denizcinin rehin alındığı belirtildi.
 
Nijerya'nın 30 mil açığında saldırıya uğrayan geminin yağmalandığının belirtildiği açıklamada, rehinelerin hayatını tehlikeye atmamak gerekçesiyle ayrıntılı bilgi verilmedi.
 
Fransız denizci kurtarıldı
 
Öte yandan Nijerya'da korsanlar tarafından kaçırılan 28 yaşındaki Fransız gemici Benjamin Elan, Birleşik Görev Gücü (JTF) askerleri tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı.
 
Nijerya'nın Bayelsa Eyaleti'nin başkenti Yenagoa'da, Elan'ın kurtarıldığını basına bildiren JTF Komutanı Tümgeneral Bata Debiro, Fransız gemicinin, eyaletin Ekeremor bölgesindeki Amatu'da bulunduğu söyledi. Kurtarma operasyonunun Bomadi ve Ekeremor bölgelerindeki gençlerin de ortak çabalarıyla gerçekleştiğini ifade eden Debiro, kurtarılan gemicinin, korsanlar tarafından Togo'da kaçırılan gemiyle birlikte Bayelsa eyaletine getirildiğini belirtti.
 
JTF komutanı ayrıca eyaletteki güvenlik ajansları ile yapılan ortak işbirliği sayesinde deniz korsancılığı ve insan kaçaklığının tamamen sonlandırılacağını söyledi.
 
Kaçırıldığı süre boyunca yaşadıklarını anlatan Fransız gemici Benjamin Elan, korsanların şiddete başvurmadıklarını ancak kendisine 6 gün boyunca yalnızca su ve ekmek verildiğini kaydetti. Elan, Nijeryalı ve Fransız deniz piyadelerinin kaçırılan gemiye hücum edildiğini ve kendisinin silahlı korsanlar tarafından kalkan olarak kullanıldığını söyleyerek, "Deniz kuvvetleri yetkilileri diğer mürettebatın bırakılmasını talep ettiler ancak korsanlar kaçışlarını garanti altına alabilmek için beni bırakmadılar" dedi. Elan, kendisinin küçük bir kasabaya götürüldüğünü ve daha sonra buradan kurtarıldığını anlattı.
 
Fransız gemici Benjamin Elan, 13 Haziran'da, Afrika kıtasının batı bölümündeki Gine Körfezi'nde yer alan Togo'nun başkenti Lomé'nin yaklaşık 56 kilometre açıklarında korsanlar tarafından saldırıya uğrayan "Adour" isimli kimyasal tankerin kayıp olan 15 mürettebatı arasındaydı. Tanker, Lomé limanında kargosunu boşalttıktan sonra limandan ayrılmış ve daha sonra korsanlar tarafından kontrolü ele geçirilerek rotası Nijerya'ya gitmek üzere değiştirilmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim