• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Nijerya'ya vizesiz seyahat başlıyor!

Nijerya'ya vizesiz seyahat başlıyor!
Nijerya ile vizesiz seyahat dönemi başladı. Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada çeşitli adımların atılmasıyla artıyor.

Nijerya'ya vizesiz seyahat başlıyor!

Nijerya ile vizesiz seyahat dönemi başladı. Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada çeşitli adımların atılmasıyla artıyor.

Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan anlaşmalar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından Ankara ile vizeyi kaldıran ülkeler arasına Nijerya da girdi.

16 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da imzalanan “Türkiye ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Mutabakat Muhtırası” Dışişleri Bakanlığı’nın 9 Ocak 2012 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 30 Ocak 2012 tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, Nijerya ile Türkiye arasında seyahat etmek isteyen her iki ülkenin vatandaşları vizeden muaf olacak.

SENEGAL’LE YATIRIMLAR TEŞVİK EDİLECEK

Türkiye ile Senegal arasında 2010 yılında imzalanan ve iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımları teşvik edecek ve koruyacak anlaşma da yürürlüğe girdi.

Buna göre, “Türkiye ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması”nın onaylanması Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 6 Şubat 2012 tarihinde karar verildi.

“Türkiye ile Gürcistan Arasında Kara Gümrük Geçiş Noktalarının Ortak Kullanımına İlişkin Mutabakat Zaptı” yürürlüğe girdi. Buna göre, iki ülke arasındaki tarihsel bağlara dayanarak, ticaretin akışını kolaylaştırılacak ve mevcut gümrük geçiş noktalarından optimum fayda sağlanacak Anlaşmaya göre Türkiye ile Gürcistan, arasındaki “Sarp-Sarpi” ve Çıldır/Aktaş-Kartsakhi” kara gümrük kapısı ortak kullanıma açılacak. Mutabakat zaptı, 3 yıl yürürlükte kalacak. Türkiye ve Gürcistan zaptı sona erdirme niyetini diğer tarafa diplomatik yollarla en az 6 ay önce yazılı olarak bildirmek zorunda olacak. Zaptı sona erdirme niyeti bildirilmezse aynı süreler için otomatik olarak yenilenecek.

ÜRDÜN’LE GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ

Dışişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine “Türkiye ile Ürdün Haşimi Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması” ile söz konusu Anlaşmaya ilişkin Notaların onaylanması Bakanlar Kurulu tarafından 9 Mart 2012 tarihinde karar verildi.

Türkiye ile Avrupa Komisyonu Arasında Türkiye’ye İlişkin “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi” Bileşeni Altındaki Katılım Öncesi Yardım Aracından Sağlanan Topluluk Yardımına Yönelik Çok Yıllı “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi” Operasyonel Programı ile İlgili Finansman Anlaşmasını Değiştiren Anlaşma’da değişiklik yapılmasına ilişkin 9 ve 13 Aralık 2011 tarihlerinde mektup teatisi yoluyla imzalanan Anlaşmanın onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 21 Aralık 2011 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 6 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Komisyonu Arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Kapsamında, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile İlgili Finansman Anlaşması”nın onaylanmasına Bakanlar Kurulu tarafından 6 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim