• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Nikkei İstanbul'a ofis açtı

Nikkei İstanbul'a ofis açtı
4.6 milyon tirajlı Japonya'nın en prestijli gazetesi Nikkei, İstanbul'a ofis açtı. Nikkei Başkanı Tsuneo Kıta, "Okurlarımıza Türkiye'deki hızlı gelişimi aktaracağız" dedi.

Nikkei İstanbul'a ofis açtı

4.6 milyon tirajlı Japonya'nın en prestijli gazetesi Nikkei, İstanbul'a ofis açtı. Nikkei Başkanı Tsuneo Kıta, "Okurlarımıza Türkiye'deki hızlı gelişimi aktaracağız" dedi.

Japonya'nın ulusal ve uluslararası alandaki en prestijli ekonomi gazetesi Nikkei, bölgesel alandaki etkinliğini artırmak için İstanbul'da ofis açtı. Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilen Nikkei'nin İstanbul bürosunun açılış töreninde konuşan Nikkei CEO'su ve Başkanı Tsuneo Kıta, Türkiye'deki hızlı gelişimi okurlarına yansıtmak için İstanbul'da ofis açma kararı aldıklarını söyledi. Kıta, "Türkiye'nin güçlü gelişimini Japon okurlara doğrudan ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yüzden 35'inci uluslararası haber merkezimizi İstanbul'a açtık. Büromuz, Türkiye'deki politik, ekonomik ve sosyal gelişmeleri detaylarıyla Japon okurlarımıza ulaştıracak" dedi.

JAPONYA'NIN MEDYA DEVİ

Türkiye ile Japonya arasında uzun yıllara dayanan bir bağ bulunduğunu ifade eden Kıta, bunun en somut örneğinin iki ülkede yaşanan deprem felaketi sonunda gerçekleştirilen karşılıklı yardımlar olduğunu söyledi. Japon ekonomi gazetesi Nikkei'nin sabah baskısının 3 milyon, akşam baskısının ise 1.6 milyon tiraja sahip olduğunu belirten Kıta, gazetenin online tirajının ise 200 bin olduğunu kaydetti. Kıt, "Nikkei, Japonca'nın yanısıra İngilizce ve Çince olarak da yayınlanmakta. Nikkei Inc. olarak ayrıca 6 televizyon kanalına sahibiz. İki yayınevi işletiyoruz ve mali verileri içeren bir de bilgi akışına sahibiz. Nikkei, Japon işdünyasının en çok okunan gazetesi" diye konuştu. Resepsiyonda konuşan Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki ise Türkiye'de ilk kez bir Japon basın yayın kuruluşunun ofis açtığını belirterek, "Hepimiz Türkiye'nin ekonomik, politik ve sosyal dinamizmine şahit oluyoruz" dedi. Japonlar ve Türklerin birbirlerine güçlü bir yakınlık duyduklarını belirten Araki, iki ülkenin ekonomik ilişikiler başta olmak üzere tüm alanlardaki işbirliklerini artırma çabasında olduğunu vurguladı. Araki, "Potansiyelleri ortaya çıkarmak adına çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Nikkei'nin İstanbul'daki ofisi, iki ülke arasındaki potansiyeli ortaya çıkarmada önemli bir görev üstlenecek" diye konuştu. Türkiye'nin bölgede öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Araki, "Türkiye diplomasi alanında bölgedeki varlığını daha fazla hissettiriyor" dedi.

'İKİ ÜLKE İÇİN POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK'

 NIkeI'nin İstanbul ofisinin açılış resepsiyonununda katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dost iki ülke konumundaki Türkiye ve Japonya'nın güçlü bir kültür bağına sahip olduğunu söyledi. Babacan, iki ülke arasında varolan potansiyeli değerlendirmek için çaba sarfettiklerini ifade etti. Bakan Babacan, "Enerji, altyapı, teknoloji, otomotiv, finans gibi alanların hepsi iki ülke için de önemli ve işbirliğini geliştirebileceğimiz sektörler" dedi.

'NİKKEİ İLETİŞİM KÖPRÜSÜNÜ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK'

Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık, Nikkei gazetesinin İstanbul ofisinin açılış davetinde yaptığı konuşmada ulusal ve uluslararası alandaki saygın ve güçlü ekonomi gazetesi Nikkei'nin iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğini söyledi. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun 120 yıl öncesine uzandığını hatırlatan Çalık, "Dünya ekonomisini yakından takip eden hızlı, güvenilir ve objektif bir bilgi kaynağı olarak dünyada saygınlık kazanan Nikkei, Türkiye ve Japonya ilişkilerine bu adımla birlikte yeni bir mesafe kazanmıştır. Bölgesel bir haber merkezi olarak Nikkei Türkiye ofisinin, iki ülke ve bölgedeki ülkeler arasında var olan iletişim köprüsünü daha da güçlendireceğine inanıyorum" dedi. Türk ve Japon işdünyasının karşılıklı girişimlerinin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artmasına ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesine katkıda bulunduğunu kaydeden Çalık, Türk-Japon dostluğunu, karşılıklı yatırımları daha da artırarak kalıcı bir ortaklığa dönüştürmeye gayret edilmesi gerektiğini söyledi.

İHRACAT 25 KAT ARTTI

Çalık, "2005'te 3 milyar dolarlık seviyeyi aşan Türkiye-Japonya arasındaki ikili ticaret hacminin 2011'de 4.5 milyar dolar olarak gerçekleşmesi bugüne kadar karşılıklı atılan adımların sonucudur. Ülkemizin Japonya'ya ihracatı son 10 yılda 2.5 kat artmıştır" diye konuştu. Çalık, bugüne kadar iki ülke arasında var olan ancak kullanılmayan potansiyeli hayata geçirme konusunda inancının tam olduğunu vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim