• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Niklas Zennström, Türkiye'yi ziyaret etti

Niklas Zennström, Türkiye'yi ziyaret etti
Skype, Rovio, Jawbone, Fab, Wrapp ve Klarna gibi 50’den fazla öncü internet girişimine yaptığı yatırımlarla tanınan Londra merkezli uluslararası girişim sermayesi şirketi Atomico’nun CEO’su Niklas Zennström, beraberinde yönetici heyeti i

İnternet girişimlerine yaptığı yatırımlarla tanınan, Londra merkezli uluslararası girişim sermayesi şirketi Atomico’nun üst düzey yöneticileri, Open Office programı kapsamında İstanbul’u ziyaret etti. Atomico’nun CEO’su Niklas Zennström’un İstanbul’daki ilk durağı İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Küresel Sorunlar Platformu ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluşan Zennström, henüz üniversite sıralarında olan potansiyel girişimcileri cesaretlendirdi ve deneyimlerini paylaştı. Girişimciler ve şirket yöneticileri ile de bir araya gelen Zennström, üst düzey devlet yetkilileri ile de temaslarda bulundu. Küresel bir program olan Open Office, internet girişimcileri, kamu görevlileri ve düşünce önderlerini buluşturmayı hedefleyen bir platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl ilk kez İstanbul’un da dahil edildiği program kapsamında, Atomico, portföyündeki şirketleri Türkiye pazarı ile tanıştırdı. Firma yetkilileri ayrıca girişimcilerle bir araya gelerek, dijital dünya etrafında yeniden şekillenen ekonomide işlerini nasıl yönetmeleri gerektiği ve bu yeni ekonomide Türkiye’nin rolünün ne olduğu gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

“Türkiye bölgesel teknoloji merkezi olabilir”

İstanbul’u ziyaret eden yönetici heyetinin başında yer alan, Skype’ın ve Atomico’nun kurucusu Niklas Zennström, Open Office programına Türkiye’nin dahil edilmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “Dinamik ekonomisi, genç nüfusu, artan internet ve kredi kartı kullanımı ile Türkiye gerçekten önemli bir pazar konumunda. Tüm bu faktörler internet girişimlerinin büyümelerinde kilit rol oynuyor. Türkiye’deki girişimcilik ruhundan ve e-ticarete duyulan tutkudan çok etkilendik ve bu nedenle hem geçtiğimiz yılsonunda Türkiye’de bir ofis açtık hem de Open Office programına Istanbul’u da ekledik.”

Atomico olarak, dijital ekonomide bölgesel lider olma yolunda önemli bir potansiyele sahip bulunan Türkiye’nin bölgesel teknoloji merkezi olabileceğine inandıklarını belirten Zennström, internette başarıya koşmayı hedefleyen Türk girişimcilerin şirketlerine yatırım yapma arzusunda olduklarının altını çizdi. Zennström, “Ayrıca, portföyümüzdeki bazı şirketlerin Türkiye’de faaliyete geçmelerine de yardımcı oluyoruz. İstanbul’daki Open Office aktivitelerimiz boyunca, bu şirketlerin Türkiye’de önemli ortaklıklar kurmalarını sağlayacak çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye, 70 milyonun üzerindeki nüfusu ile portföyümüzde yer alan neredeyse tüm şirketler için heyecan verici bir pazar konumunda bulunuyor” diye konuştu. 

 İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim