• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Nissan daha az kirletecek

Nissan daha az kirletecek
Japon otomobil devi Nissan, 2016 Global Yeşil Programı'nı tanıtırken, Avrupa genelinde 50 milyon kg CO2 emisyonu tasarruf sağladığını açıkladı.


Nissan 2016 Küresel Yeşil Programı'nda, elektrikli araç emisyonlarının düşürülmesinin şehirlerde hem çevrenin hem de yaşam kalitesinin korunmasında taşıdıkları önemli rolün altını çizdi. Markanın verdiği bilgiye göre Avrupa genelinde kullanımda olan 41 bin 100 adet yüzde 100 elektrikli Nissan LEAF sayesinde atmosfere 50 milyon kg daha az karbondioksit salındı.
Güncel büyüme verilerine göre hali hazırda dünya genelinde var olan bir milyar motorlu araç sayısının 2050 yılında iki buçuk milyar seviyesine çıkacağıtahmin ediliyor. 

Günümüzde global ölçekte 600 milyon ton olarak hesaplanan karbondioksit salınımı gerçekleşiyor. Bu rakam dikkate alındığında, şehirlerin şekillenmesinde ulaşım ve çözümlerinin payı giderek artacağı öngörülüyor. Enerji Çeşitliliği ve Tasarrufu Enstitüsü'nün (IDAE) araştırmalarına göre bir şehrin caddelerine bin adet yüzde yüz elektrikli otomobilin eklenmesi sera gazı emisyonlarında 30 bin kilogramlık, CO2 emisyonunda ise yılda 2 bin tondan fazla düşüş yaratıyor. Bunun yanında Nissan'ın 26 desibellik bir tavan vantilatöründen bile daha sessiz olan LEAF ve e-NV200 gibi sıfır emisyonlu otomobilleri şehirlerdeki gürültü kirliliği seviyesini de kayda değer oranda düşürebiliyor.

Nissan Avrupa Başkanı Paul Willcox konuyla ilgili, "Küresel Yeşil Programı ile birlikte Nissan, çevreni korunmasındaki öncülüğünü sürdürüyor. Son mali yılda, karbondioksit emisyonlarını 50 milyon kg azaltmak için çözümler geliştirdik. Çevreyi kirleten emisyonların azaltıldığı, çevreyi koruyan ve toplumun tüm ulaşım ihtiyaçlarını verimli ve sürdürülebilir bir biçimde karşılayan mobilite modellerini geliştirmek mümkün” ifadelerini kullandı.

LEAF ve e-NV200, geleneksel içten yanmalı motora sahip araçlarla karşılaştırıldığında bakım maliyetlerinde yüzde 40'a varan tasarruf sağlıyor. Bataryalarınşarj edilmesinde kullanılan elektrik tarifesine bağlı olarak Avrupa genelinde 100 km' lik enerjinin maliyeti 1 ile 2 Euro arasında değişirken, içten yanmalı modellere göre üç ile dört kat arasında değişen yakıt maliyeti tasarrufu sağlıyor.

Çevreye Duyarlı LEAF

Japon otomobil üreticisi Nissan, 2010 sonunda ilk yüzde yüz elektrikli ve sıfır emisyonlu modeli olan Nissan LEAF'i satışa sundu. Beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan LEAF, 178 bin 74 adetten fazla satış rakamıyla dünyanın en başarılı sıfır emisyonlu otomobili konumunda. Nissan LEAF'i kullanan sürücüler, 2010 yılından bu yana LEAF sayesinde atmosfere 266 milyon kg daha az karbondioksit salınmasına yardımcı oldular. LEAF'in sağladığı bu tasarrufu dengelemek için 19 milyon ağaca ihtiyaç duyuluyor.

Nissan Motor Company Hakkında

Merkezi Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan Nissan Motor Co. Ltd. Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-Nissan İttifakı'nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500'den fazla çalışanı bulunan Nissan, 2014 mali yılı içinde 5.32 milyon araç satış gerçekleştirip, 11.38 trilyon Japon Yeni (103,6 milyar dolar) gelir elde etti. Nissan, Infiniti ve Datsun markaları altında atmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Nissan Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. Nissan'ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim