• BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Nissan yarış pilotu arıyor

Nissan yarış pilotu arıyor
Nissan PlayStation GT Academy 2015'te şimdiye kadarki en büyük organizasyonunu gerçekleştiriyor.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek GT Academy, sanal yarış dünyasında, Nissan için gerçek pistlerde yarışabilecek oyuncuları arıyor.

Nissan ve PlayStation, Gran Turismo 6'nın sanal dünyasından yeni bir profesyonel yarış pilotu keşfedecek. Bir devrime imza atan GT Academy, PlayStation oyuncularına, Nismo Sporcusu olma hayalini gerçeğe dönüştürmeleri için bir fırsat vermek üzere büyük organizasyona bir kez daha hazırlanıyor. 2015 yılında Türkiye de başlatılan program ile yeni yarışçıların katılım sağlaması arzulanıyor.

GT Academy yarışmasının ilkinin yapıldığı 2008'den bu yana milyonlarca oyuncu, büyük ödülü kazanmak, profesyonel bir yarış pilotu olmak için mücadele etti. GT Academy'nin daha önceki şampiyonları Lucas Ordoñez ve Jann Mardenborough profesyonel birer yarış pilotu olmanın keyfiyle bu yıl Haziran ayında gerçekleşecek olan motor sporlarının zirve noktalarından Le Mans 24 Saat yarışında, LM P1 sınıfında Nissan'ı temsil edecek. Böylesine büyük bir başarı, GT Academy’nin gerçek bir yarış pilotu yetiştirme konusunda önemli bir fırsat olduğunu gösteriyor.

GT Academy elemeleri, Sony PlayStation 3 üzerinde Gran Turismo 6 oyunuyla online olarak 21 Nisan'da başlayıp 16 Haziran'da son bulacak. Profesyonel bir yarışçı olma hayali taşıyan oyuncular Sony PlayStation 3 üzerinden Gran Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirmek için mücadele edecekler. 20 yarışçının ulusal seçmelere katılacağı yarışmalar online ve saha etkinliği olarak ayrışacak. Saha organizasyonların en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10 ismiyle online yarışların en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10 ismi Haziran ayında gerçekleşecek Türkiye finalinde karşı karşıya gelecek. Finallerde en iyi dereceyi alan 6 yarışmacı ise ünlü Silverstone Yarış Kampı'na katılma şansı yakalayacak. Silverstone yarış kampına katılan yarışmacılar hayatlarını değiştirecek bir kariyer elde edebilecek. Burada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen finalistler ile Dubai 24 Saat’lerinde yarışabilmek için kıyasıya mücadele edecek.

İstanbul’da gerçekleştirilen GT Academy Türkiye Tanıtım Toplantısı’na katılan GT Academy eski şampiyonları Wolfgang Reip ve Ahmed Khalid basın mensuplarıyla deneyimlerini paylaştı.2012 yılında Silverstone’da 830 bini aşkın Gran Turismo oyuncusu arasından sıyrılarak GT Academy şampiyonluğuna ulaşan Belçikalı Wolfgang Reip, Nismo atleti olduktan sonra başarılarını sürdürdü. 2013 yılında, Dubai 24 Saat, SP3 Sınıfı'nda ikinci, FIA GT Serisi, Slovakya'da ikinci, Blancpain Dayanıklılık Serisi, Pro-Am Sınıfı'nda üçüncü, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası, Bahreyn'de LM P2 Sınıfı'nda üçüncü oldu.

İstanbul’da GT Academy Tanıtım Toplantısına katılan Suudi Arabistanlı Ahmed Khalid ise 2014 yılında GT Academy şampiyonu olmasıyla şimdiden hayatının değiştiğini görmeye başladı. Nissan GT-R NISMO GT3 ile 2015 Dubai 24 Saat yarışlarına katılım hakkı kazanan ve tamamı oyunculardan kurulu takımı ile Pro-Am sınıfında podyumda ikinciliği alırken, genel klasmanda beşinci oldu. Khalid; “Bir yıl önce evimde koltukta oturmuş Sony PlayStation’ım ile Gran Turismo oynuyordum, şimdi ise gerçek bir yarış pilotuyum” dedi. GT Academy’nin hayatını tamamen değiştirdiğini söyleyen Khalid, şimdiden Dubai 24 Saat yarışlarında podyumda yer alabildiğini, kendini adayan, karalı, inançlı ve çok çalışan herkesin hayal gibi görünen bu serüveni kazanabileceğine inandığını belirtti.
Uluslararası GT Academy yarışması kapsamını genişletmek üzere Türkiye haricinde bu sene kapılarını Kuzey Afrika, Avustralya, Meksika ve Amerika’dan katılımcılara da açıyor. 2015 yılındaki genişleme projesi GT Academy Asya ile Tayland, Endonezya, Hindistan, Filipinler ve Sony PlayStation’un anavatanı olan Japonya da yarışmalara katılacak.

 Dünya çapında 24 farklı ülkeden katılımcıların erişimi sağlanacak GT Academy’de Uluslararası Platform, Asya Platformu ve Avrupa Platformu’ndan 2.2 milyar potansiyel yarışmacı bekleniyor. Yarışma 18 yaşını doldurmuş ve ehliyet sahibi herkese açık olacak. Yarışma şartları ile ilgili detaylı bilgiler www.nissan.com.tr, www.facebook.com/GTAcademy, www.gran-turismo.com ve http://www.gran-turismo.com/tr/academy/2015/ adresinde bulunabilir.

GT Academy 2015 Hakkında

GT Academy, Nissan ve PlayStation arasında kurulmuş, Gran Turismo 6 oyunun sanal dünyasından gerçek yarış pilotları çıkartmayı amaçlayan bir işbirliğidir. GT Academy’nin yedinci yılında artık Avrupa Grubu (Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti), Uluslararası Grup (Türkiye, Avustralya, Kuzey Afrika, Meksika, Amerika) ve Asya Grubu (Hindistan, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Japonya) etapları bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim