• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Noah Satu gemisinin Avustralya limanlarına girişi yasaklandı

Noah Satu gemisinin Avustralya limanlarına girişi yasaklandı
Avustralya Sahil Güvenlik yetkilileri, Endonezya bandralı Noah Satu isimli kargo gemisinin Avustralya limanlarına girişini güvenlik ihlalleri gerekçesi ile yasakladı. Gemi, Alma Limanı’ndan alıkondu.

Endonezya bandralı Noah Satu adlı kargo gemisinin Avustralya limanlarına girişi, yasaklandı. Gemi, Gladstone Ports Corparation tarafından işletilen Alma Limanı’nda gözaltına alındı. 

Noah Satu, Ağustos 2013’ten beri Avustralya standartlarını ihlal eden dördüncü gemi oldu. Yetkililer bu durumu ‘ciddi  ve tekrar eden kusur’ olarak tanımladı. 

Yaptığı soruşturmada hatalı navigasyon tabloları, kabul edilemez güvenlik ekipmanları, eksik yemek, yetersiz kayıt tutma ve  isabetsiz yolculuk planı gibi pek çok ihlali belirledi. 

Avustralya Sahil Güvenlik Birimi ayrıca  geminin Büyük Set Resifi’nden geçişi sırasında düzenli olarak icaplara uymadığını ve petrol atıklarının yönetiminde önemli eksikler bulunduğunu da belirledi. 

Avustralya Sahil Güvenlik Komutanlığı İdari yetkilisi Nick Kinsley “Düzenli olarak standartlarımızı ihlal eden gemiler Avustalya’da hiç bir şekilde hoş karşılanmayacak” dedi.  

Kinsley ayrıca “Gemilerin deniz adamları ve çevreyi tehtid edecek şekilde operasyonlarına devam etmeleri halinde, Avustalya Sahil Güvenlik Komutanlığı  güvenlik standartlarının korunması için gereken tüm önlemleri almaya devam edecektir.” şeklinde konuştu. 

Alma Limanı’nı işleten Gladstone Ports Coparation şirketinin CEO’su Craig Doyle kendilerinin  güvenlik politikalarının izlenmesi ve uygulanması konusunda yetkili olmadıklarını vurgulayarak  gemilerin Avustralya limanlarına girişinin yasaklanmasını alışılmadık bir durum olarak tanımladı.

Haber: Serkan Talan – Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim