• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Norveçli balıkçılar Tersan'ı tercih ediyor

Norveçli balıkçılar Tersan'ı tercih ediyor
Geçen yıl Norveçli balıkçılardan anahtar teslim iki balık gemisi siparişi almayı başaran Tersan, sipariş defterine yeni gemiler ekledi.

Geçen yıl Norveçli balıkçılardan anahtar teslim iki balık gemisi siparişi almayı başaran Tersan, sipariş defterine yeni gemiler ekledi. Norveç’in en büyük balıkçı firmalarından Havstrand and Havbryn Tersan ile iki gemi anlaşması yaptı. Filosundaki yaşlı trol balıkçı gemilerini yenilemek için yatırımlarına başlayan Norveç merkezli balık üreticisi Strand, iki yeni balıkçı gemisinin yapımı için Tersan Tersanecilik ile anlaştı. Daha önce Norveç dışında hiç gemi yaptırmayan şirketin bu anlaşması Norveç’te büyük dikkat çekti. Skipsteknisk AS tarafından dizayn edilen gemilerin sadece balık avlama değil aynı zamanda teknolojik donanımlı balık fabrikası gemileri olacağı bildirildi. Gemilerin bir diğer özelliğinin ise çevreci olduğu vurgulandı. Gemilerin dizaynında az enerji tüketmesine dikkat edildiği ve emisyon gereklerini fazlasıyla yerine getireceği açıklandı.

Geminin ayrıca balık yemi ve balık yağı fabrikası olacağı belirtildi. Gemilerin boyunun 69.9 metre, eninin ise 15.4 metre olacağı kaydedildi. Tersan ayrıca bir başka Norveçli şirket için de off shore tipi bir geminin dış kabuğunu yapacak. Tersane’de halen bir başka Norveçli balıkçı firması için bir tane balık avlama gemisi bir tane de balık yemleme gemisinin inşası sürüyor. Anahtar teslimi anlaşması yapılan geminin ilki Eylül’de norveçli firmaya teslim edilecek.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim