• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Nuhoğlu büyük vaatlerle geldi

Nuhoğlu büyük vaatlerle geldi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin yeni başkanı Çetin Nuhoğlu lojistikte 2023 hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata her sene 50 milyar dolar artırarak ulaşacaklarını söyledi.

UND’nin yeni başkanı Çetin Nuhoğlu sektöre büyük vaatlerde bulundu. Şu ana kadar yaşanan tüm sorunlar için sorumluluk alacaklarını ve elbirliği halinde tüm engelleri kaldıracaklarını söyleyen Nuhoğlu umutlu konuştu. Seçimlere olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan, bu tutkuyu canlı tutmaları halinde önlerindeki hiçbir engelin kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Konuşmasında lojistiğin sektörler üstü bir öneme sahip olduğunun altını çizen Nuhoğlu şunları söyledi: Tarih boyunca hep önemli işler yapan insanlar olduk. Bugün Muhteşem Yüzyıl dizisinde gördüğünüz o büyük başarıların arkasında yine bir lojistikçiler varız. Ta Orta Asya’dan kalkıp gelirken bile ne kadar önemli olduğumuzu gösterdik. Ulaştırma ve lojistik, devletlerin, hükümetlerin sektörler üstü gördükleri bir alandır. Biz de kendi gücümüzün ve önemimizin farkındayız. 2002 yılından sonra yaptığımız çalışmaları hatırlayın. 360 üyemizle bütün bölgelerimizi dolaştık. Ankara’da Başbakan yardımcımız, 2 Bakanımız ve 100’ün üzerinde politikacımızla sorunlarımızı açıklıkla konuştuk. Hükümetimiz şu ana kadar altyapıyla ilgili çalışmalar yaptı ve biz şimdi üstyapıyı kuracağız. Eşit ortamlarda dünyayla yarışmaya her yerde varız. Bırakın Rumlar’ı Romenleri, Yunanlıları, Avrupa’yla bile yarışacak güçteyiz. Bu gücü harekete geçireceğiz.

2000 kişiyle Ankara’ya gidelim

Nuhoğlu, Ulaştırma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Ekonomi Bakanlıkları’yla beraber bir ekip oluşturup tüm sorunlarımızı çözmek için olumlu adımlar atmak istediklerini dile getirdi. Kişisel isteklere önem vermeden sektörün geleceğini tasarlamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Nuhoğlu “Gelin. Buradaki gibi bir ruh yakalayalım ve 2000 kişiyle 6 ayda bir Ankara’da olalım.” Diyerek tüm üyeleri ayağa kalkmaya çağırdı. Nuhoğlu gelecek hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Şu anda dünya ticaretinden binde 8 pay alıyoruz, 2013’te binde 93 alacağız, 2017’de % 1.17 2023’te % 1.49 alacağız. Türkiye’de hiçbir Bakanlığın lojistik sektörünün önemi hakkında tereddütü yoktur. Hepsi bizden proje bekliyor. Biz de sürekli yeni  projeler üreteceğiz. Üniversitelerle, akademisyenlerle, diğer sektörlerle işbirliği halinde olacağız.” Anadolu’da ve İstanbul’da gördüğüm ayağa kalkma arzusu net bir şekilde buraya da yansıdı ve bu arzuyla yapamayacağımız hiçbir şey yok! Eski yönetime de çok teşekkür ediyorum ve kendileriyle de sürekli irtibat halinde olmak istiyorum. Sınır kapılarındaki sorunlarımız hepimizin malumu. Bilinçsizce, tuhaf nedenlerle bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Aslında amaçları bizleri yıldırmak değil, Türkiye’den Avrupa’ya mal geçişine engel olmak. Bize bu yüzden cezalar veriyorlar, kotalar koyuyorlar. Bu oyun tarih boyunca oynandı. Mal ihracatımızı engelleyemiyorlar; ama ihracatımızı engelliyorlar. 1990’lı yıllarda, devletin politikası Ro-Ro hatları oluşturmaktı. Bunun için UN Ro-Ro kuruldu ve bugüne kadar çok başarılı işler yaptı. Bize engel koydukları yerleri deniz yoluyla geçtik. Dünya bize hayran kaldı; ama bugün bakıyoruz ki maalesef UN Ro-Ro Türkiye’nin ihracatının önünde büyük bir engel. Bilinçli ya da bilinçsiz olması önemli değil, sonuçta bunu yapıyor. Zarar eden de sektör oluyor. Hepimiz oluyoruz.”

UN Ro-Ro’yu satın almaya hazırız

Nuhoğlu, konuşmasında UN Ro-Ro’yu kar eden bir kuruluş haline getirmek istediklerini ve bunun için satın almaya hazır olduklarını ve bunun için 2013’ü beklemeye de gerek olmadığını söyledi. Nuhoğlu ayrıca sınır kapılarındaki sorunlara da değinerek, “Kapıkule, Cilvegözü, Habur ve Sarp gibi biz lojistikçiler için hayati öneme sahip kapılardaki engelleri kaldıramazsak 500 milyar dolar ihracatı nasıl yapacağız? 4 gün 5 gün sıra bekleyerek ve türlü cezalar ödeyerek mi yapacağız bu ihracatı? 2023’e sadece 10 yıl kaldı. Bakanlar Kurulu tarafında onaylanmış olan 500 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştireceksek önce sorunlarımızı çözmemiz gerekir. Bakanlarımız yabancılara değil bizlere güvenerek bu rakamları verdiler. Önümüzdeki 10 sene içinde her sene 50 milyar dolar artırarak bu rakamı yakalayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Ulaş KIROĞLU

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim