• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Nuhoğlu TLS'deki hisselerini devretti

Nuhoğlu TLS'deki hisselerini devretti
Treyler üreticisi Tırsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik şirketleri TLS’deki hisselerini yeğeni Altuğ Hacıalioğlu’na devretti.

TLS’yi yeğenine bıraktı Tırsan’da fabrikayı 4’e çıkarmaya soyundu

Treyler üreticisi Tırsan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik şirketleri TLS’deki hisselerini yeğeni Altuğ Hacıalioğlu’na devretti.

TLS’nin 2000 yılında kurulduğunu hatırlatan Nuhoğlu, “Altuğ ile yarı yarıya ortaktık. O tarihte aklımda bu vardı. Altuğ’a ‘10 yılın var. O zaman geldiğinde ya kendi kanatlarınLa uçarsın ya da ben yokum’ dedim. Altuğ, 10 yılda inanılmaz şekilde uçtu. Ortaktık ama ben sadece gölge olsun diye arkada duruyordum” dedi.
İş hayatıyla ilgili tüm bildiklerini Çetin Nuhoğlu’na borçlu olduğunu belirten TLS Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, şunları söyledi: “Çocukluğumdan beri Çetin Bey’in yanında büyüdüm. En büyük iddiam Çetin Bey’e kendimi ispatlamaktı. Ne öğrendiysem ondan öğrendim. Gölgenin arkamdan kaybolması tabiki korkutuyor.”

110 milyon TL yatırım

Tırsan’da 110 milyon TL’lik yatırımla 2014’de Avrupa’da ilk üçe girmeyi planladığını belirten Çetin Nuhoğlu, şunları anlattı: “Yurt dışında Almanya fabrikamıza ilave olarak Rusya’daki üç fabrikamızla yurtdışında fabrika sayımızı 4’e çıkaracağız. Yurt içinde ise Sakarya fabrikamızda 30 milyon TL’lik ek yatırımla üretim kapasitesini yüzde 100 artırırak 15 bin 800 adete çıkarıyoruz. Üretimde Avrupa’da 6’ncı sıradayız. Bu yatırımlarla 2014’de Avrupa’da ilk üçe gireceğiz.”
Tırsan’ın yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu hatırlatan Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Yatırımlarla toplam 600 kişiye istihdam sağlanacak. Rusya’da 2011’de Tula’yı faaliyete geçireceğiz. 2012’de Ufa’yı, 2013’de ise St. Petersburg’u faaliyete başlatacağız. 3.5 milyon Euro’luk arazi yatırımlarını tamamladık. Rusya, Avrupa’da ilk üçe girme hedefimize büyük bir katkı sağlayacak. O bölgede genellikle demir yoluna önem verilmiş. Ancak anlaşıldıki taşımalar karayolu ile daha avantajlı.”

Ortaklık yok halka açılacağız

TIRSAN’ın bir aile şirketi olarak kurulduğunu ancak şu anda tamamen kurumsal bir yapıda faaliyet gösterdiğini belirten Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Büyümek önemli ancak sürdürülebilir olması gerekiyor. Tırsan tüm Avrupa’da bilinen bir şirket. Büyüme stratejimiz doğrultusunda kesinlikle ortaklık düşünmüyoruz” dedi.

Ar-Ge’ye 6 milyon Euro ayıracak

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Türkiye’den sonra Almanya’da da Ar-Ge merkezi kuracağız. Tuzla’da 2’nci Ar-Ge merkezini 9 milyon Euro yatırımla açacağız. 60 kişiye yeni Ar-Ge merkezlerinde istihdam sağlayacağız. 2010 yılında Ar-Ge çalışmaları için 2 milyon Euro harcadık. 2012 yılı sonuna kadar cirodan Ar-Ge’ye ayırdığımız payı yüzde 2.5’e çıkarmayı planlıyoruz. 2011 yılında Ar-Ge’ye 3 milyon Euro bütçe ayırırken, 2012’de bu rakamı 6 milyon Euro’ya çıkaracağız” dedi.

Kaynak: Hürriyet

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim