• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Nükleer santral için mevzuat tamam

Nükleer santral için mevzuat tamam
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye'de nükleer santral kurulması için gerekli olan düzenlemeleri tamamladı.

Nükleer santral için mevzuat tamam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye'de nükleer santral kurulması için gerekli olan düzenlemeleri tamamladı.

Kurulun bu haftaki toplantısında Akkuyu'da nükleer santral yapacak olan Rus şirketin asgari sermaye oranı ile kuruma yapacağı lisans başvurusunda yatırması gereken teminat mektubu belirlendi.

Buna göre Akkuyu'da kurulacak toplam 4 bin 800 megavat kurulu gücünde ve yaklaşık 20 milyar dolar yatırım yapılması planlanan nükleer santral için asgari 1 milyar 440 milyon lira sermayesi olan bir şirket kurulacak.

Şirket önümüzdeki aylarda EPDK'ya lisans başvurusu yaptığında 157 milyon 200 bin liralık banka teminat mektubu verecek.

EPDK Başkanı Hasan Köktaş da Türkiye'de nükleer santralin kurulmasının gerekliliğini ve yapılacak yatırımın büyüklüğünü düşünerek, bu yatırımın yapılmasını kolaylaştıran bir düzenleme yaptıklarını bildirdi ve şunları kaydetti:

"Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde yaptığımız değişiklik ile doğalgaz ya da ithal kömür gibi bir üretim tesisi için üretim lisansı başvurusu yapan şirketin kurumumuz tarafından hesaplanan toplam yatırım tutarının yüzde 20'si oranında asgari sermaye olması şartı getirirken, çok daha büyük ölçekli kurulu gücü olan, yatırım gerektiren ve uluslararası bir anlaşmayla hayata geçirilecek olan nükleer santral için işi daha kolay kılmak açısından bu oranı yüzde 5 olarak belirledik.

Ayrıca sadece nükleer değil tüm büyük ölçekli yatırımlar için banka teminat mektubunda üst sınırı 157 milyon 200 bin lira olarak belirledik.''

EPDK Başkanı Köktaş, Türkiye'de nükleer santral kuracak bir şirketin mevzuatın tamamlandığını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim