• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Numarine 2013 yılına hızlı giriş yaptı

Numarine 2013 yılına hızlı giriş yaptı
Dünyaya 'Made in Turkey' imzalı yatlar üretmek üzere yola çıkan Numarine, 2013 yılına hızlı girdi. Şirket, Numarine serisinin en gözde modeli olarak kabul edilen Numarine 78' Fly ile dikkatleri üzerine çekti.

Mekanlar Kibrit'in ortağı Ömer Malaz'ın Numarine adlı markası, Miami Boat Show için özel bir tekne üretti. Numarine, 78 Fly adlı yeni teknesiyle 36 knots'u aşarak sınıfında önemli bir rekora imza attı.

Dünya sosyetesine 'Made in Turkey' imzalı yatlar üretmek üzere yola çıkan Numarine, 2013 yılına hızlı girdi. Şirket, dünyada Numarine serisinin en gözde modeli olarak kabul edilen Numarine 78' Fly ile dikkat çekmeye devam edeceğini kanıtladı. 2013 Miami Boat Show için hazırlanan ve ilk defa MAN V12 1550 motorların kullanıldığı Numarine 78' Fly, yapılan testler sırasında 36 knots'luk sürate ulaşarak sınıfında yakalanması çok zor bir başarıya imza attı.

Bu yeni tekne, Numarine'in Abraaj Group ile ortaklığını sona erdirdikten sonra dünya pazarlarında iddiasını gösteriyor. 2000'li yılların başında kurulan ve dünya sosyetesine Türk malı yat üretmek üzere yola çıkan Numarine, oldukça başarılı sonuçlar aldı.
Şirketin sahibi Ömer Malaz, Türkiye'de herkesin bildiği Malazlar Kibrit markasının ortağı. Malaz, çocukluğundan beri denize, teknelere olan tutkusunu büyüdüğünde hobi olarak devam ettirmiş ancak iş birden bire profesyonelleşmiş. Çünkü etrafta 'Bize de tekne yap' teklifleri artmaya başlamış.

İSTANBUL'A DA HAZIR

Numarine, ilk teknesini maket olarak 2003 yılında Düsseldorf Yat Fuarı'nda görücüye çıkardı. Arka arkaya gelen talepleri karşılamaya çalışan şirket, 2008'e geldiğinde ve ekonomik kriz tüm dünyada kapıları çaldığında 'Ya bu noktada kalacağız ya da bir dünya markası olacağız' diyerek yabancı bir ortak aldı. Aynı yıl başlayan Abraaj Group ortaklığını ise 2012'nin ortalarında bitirdi. Malaz, 'Abraaj Group ile başlattığımız ortaklık hedefine ulaştı. Amacımız dünya çapında marka yaratmaktı. Abraaj, ekonomik durgunluktan az zararla çıkmamızı sağladı' sözleriyle ortaklığın bittiğini duyurdu.
Yeni pazarlar olarak Brezilya, Meksika, Venezüella, Lübnan ve Hong Kong'u belirleyen şirket, eskiden olduğu gibi dünyanın en önemli fuarlarına katılmaya devam ediyor.

Bu fuarlar için de özel teknelere imza atıyor. 78' Fly da bu teknelerden biri. Yeni teknelerinin bekledikleri hızla ulaşmasını 'Hep altını çizdiğimiz üretim teknolojimizin güzel bir sonucu' sözleriyle tanımlayan Malaz, 'Sınıfımızda rakiplerimizden her zaman daha küçük motor seçenekleriyle sınıfın gerektirdiği süratlere ulaşmayı başardık, bu başarının yüksek üretim teknolojimizin bir sonucu olduğunu belirttik. İlk defa diğer üreticilerle aynı büyüklükte bir motor kullandık ve sonucu kolay kolay yakalanmayacak bir performans oldu' diyor.

Yeni Numarine 78' Fly, 14-18 Şubat 2013 tarihleri arasında International Miami Boat Show'da sergilenecek. Hong Kong International Boat Show için hazırlanan yeni 78' HT ise 15-24 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Avrasya Boat Show'da görücüye çıkacak.

www.ulasimonline.com

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim