• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Nuri Demirağ Havaalanı 29 Ekim'e yetişecek

Nuri Demirağ Havaalanı 29 Ekim'e yetişecek
Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi hedefleniyor.

NURİ DEMİRAĞ 29 EKİME YETİŞECEK

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi hedefleniyor.

Temeli 2009 yılı Nisan ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan ve ihale sözleşmesi gereği 19 Kasım 2010 tarihinde tamamlanması gereken Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Uluslararası yeni terminal binasının ihale bitiş tarihinden önce tamamlanması planlanmıştı. Şu anda inşaatı yüzde 95 oranında bitirilen terminal binasının Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü olan 4 Eylül 2010 tarihinde açılması hedefi inşaatın yüzde 100 tamamlamaması nedeniyle tutmadı. Yüklenici firma, kalan yüzde 5'lik inşaatın tamamlanması için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesini yeni hedef olarak belirledi. Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan ve yolcu kapasitesi 120 bine ulaşan Sivas Havaalanı'nda yeni terminal binası yapım işini tamamlanması için soğuk ve yağışlı havaya rağmen hummalı bir çalışma yürütülüyor. Terminal binasının çatısının Selçuklu Kartalı benzetmeli, ön cephenin tamamen cam olacağını belirten yetkililer, alanda 7 araçlık itfaiye binası, ısı güç merkezi, iş makineleri garajı, arıtma tesisi, ada içi yollar, 10 bin metrekare otopark alanı bulunacağını kaydettiler.

Yeni görünümüyle terminal binasının 3 katlı olacağını belirten yetkililer uluslararası hizmet verecek olan binanın hava şartlarının elverişli olması durumunda 29 Eylül 2010 tarihinde açılışa hazır hale getirmeyi planladıklarını belirtti. Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle birlikte eski terminal binası teknik ofis olarak kullanılacağı öğrenildi.

Bu arada Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Uluslararası Yeni Terminal Binası'nın yapımı için toplam 30 milyon lira harcanacağı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim