• BIST 9548.09
  • Altın 2494.299
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5387
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Nusret 2011 tatbikatı Saros'ta başladı

Nusret 2011 tatbikatı Saros'ta başladı
Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Ege Denizi'nde gerçekleştirilen "Nusret 2011" tatbikatı Saros Körfezi'nde başladı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde, NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Ege Denizi'nde gerçekleştirilen "Nusret 2011" tatbikatı Saros Körfezi'nde başladı. 

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, her yıl Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde NATO ve yabancı deniz kuvvetleri unsurlarının katılımıyla yapılan tatbikatın Kuzey Ege'de gerçekleştirileceğini belirtti. Tatbikatın, mayın harbi konularında eğitimi sağlayıp NATO ve yabancı deniz kuvvetleri unsurları ile karşılıklı iş birliğini geliştirmeyi amaçladığını anlatan Tatlıoğlu,
şöyle konuştu:

"Bu yılki tatbikata NATO kuvveti olarak Türkiye, İtalya, İspanya ve Almanya iştirak ediyor. Tatbikatta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 9 mayın karşı tedbirleri (MKT) gemisi, 1 mayın dökücü gemi, 1 hücumbot, 1 karakol gemisi, 1 mayın toplama gemisi, 1 kurtarma gemisi, 1 helikopter, 1 Sualtı Savunma (SAS) timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından mayın döküşü için 1 C-130 uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 1 Sahil Güvenlik botu, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) unsurlarından 1 komuta kontrol gemisi ve 4 mayın karşı tedbirleri (MKT) gemisi iştirak ediyor."

Tatlıoğlu, Kuzey Ege Denizi'nde Saros Körfezi açıklarında gerçekleştirilecek tatbikatın son aşamasında 27-30 Kasım tarihleri arasında gemiler ve katkılımcıların Çanakkale limanlarını ziyaret edeceğini, tatbikatın 30 Kasım'da sona ereceğini söyledi.

Konuşmanın ardından Deniz Yüzbaşı Abdullah Yıldız tatbikatla ilgili genel bilgi verdi.

Bu arada tatbikat için Nara İskelesi'nde bağlı bulunan askeri gemiler de basın bilgilendirme toplantısının ardından bölgeden ayrılarak Kuzey Ege'ye doğru açıldı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim