• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Obama’nın siber danışmanı Kaspersky'de

Obama’nın siber danışmanı Kaspersky'de
Kaspersky Lab tarafından oluşturulan ve dünyaca ünlü siber güvenlik uzmanlarının yer aldığı “Uluslararası Danışma Kurulu”, şirketlere BT güvenliğiyle ilgili stratejik tavsiyelerde bulunacak.

Dünyanın lider online güvenlik şirketi Kaspersky Lab, şirketlere bilişim teknolojileri güvenliğiyle ilgili stratejik tavsiyelerde bulunmak amacıyla “Uluslararası Danışma Kurulu” oluşturdu. Dünyaca ünlü siber güvenlik uzmanlarından oluşan bu kurul, endüstri ve kamu sektörünün yanı sıra akademilerden, stratejik planlama ve şirketin öncelikli geliştirilecek iş alanlarıyla ilgili pratik rehberlik, bilgi ve değerlendirme sağlayacak yedi uzmanı bir araya getiriyor. Kurulun ilk toplantısı, 11 Şubat’ta Kaspersky Lab’in “Güvenlik Analistleri Zirvesi” ile bağlantılı olarak gerçekleştiriliyor.
ABD eski başkanı George W. Bush ve Başkan Barack Obama’nın siber danışmanlığını yürüten Howard A. Schmidt, Uluslararası Danışma Kurulu'nun da başkanlığını yapıyor olacak. Schmidt’e şu isimlerin eşlik edeceği açıklanıyor: Bruce Schneier, Jae-Woo Lee, Latha Reddy, Baroness Pauline Neville-Jones, Norbert Pohlmann ve Whitfield Diffie. Kurul üyelerinin kamu, ulusal ve uluslararası siber strateji konularındaki deneyimi, Kaspersky Lab’e de benzersiz bir uzmanlık ve rehberlik sağlayacak.

Kaspersky Lab Danışmanlık Kurulunun Başkanı Howard A. Schmidt, kurulla ilgili yaptığı açıklamada, “Günümüzün siber tehditleri herhangi bir coğrafyayla sınırlandırılamayacak global bir soruna dönüştü. İşte bu nedenle kurul üyelerini de farklı ülke, sektör ve deneyimlerden seçmeyi tercih ettik. Böylesine güçlü bir kurulun oluşturulması aynı zamanda, Kaspersky Lab’in BT pazarındaki güvenlik lideri konumunu da güçlendiriyor” dedi.

Kaspersky Lab’ın iş ve ürün stratejisi şirketin kapsamlı ve önleyici güvenlik zekasını temel alır. Kaspersky Lab Başkanı ve CEO'su Eugene Kaspersky, sadece başarılı bir girişimci değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen güvenlik uzmanlarından biridir.

Kaspersky Lab Başkanı ve CEO’su Eugene Kaspersky ise şu açıklamada bulundu: “Kurulumuzda saygın sektör uzmanlarının bulunması, bizim için büyük bir başarı ve onur… Günümüzün siber sorunlarının ciddiyetini ve ölçeğini herkesten daha iyi anlayan kişileri bir araya getirmeyi tercih ettik. Bu uzmanların Kaspersky Lab’e katılması ve siber suçlara karşı mücadelemizde bizimle birlikte hareket etmeleri önemli bir gelişme. Bu nedenle bu kurulun hem şirket hem de siber sorunlarla mücadele konusunda bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz.”

SİBER TEHDİTLERLE MÜCADELEYE DEVAM

Kurul, Kaspersky Lab’in siber güvenlik tehditleri karşısında yürüttüğü mücadelenin tek örneği değil aslında… Bu konuda Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırım yapan firma, “Flame, Duqu, Red October, NetTraveler” gibi en sofistike siber silahlara kadar her tür tehdit için eşsiz bir analiz ve anlayış derinliği sağlamaya devam ediyor. Siber tehditlerin teknolojinin yanı sıra ekonomi ve siyasete etkisini de analiz eden firma, bu amaçla Interpol başta olmak üzere uluslararası organizasyonlar, ulusal ve bölgesel kuvvetlerle de işbirliklerini sürdürüyor.

Yeni oluşturulan “Danışmanlık Kurulu” şirketin siber güvenlik zekasını da güçlendirirken, saygın üyelerinin bakış açılarını ve uzmanlıklarını bünyesine dahil edecek. Böylece şirket, pazara özel ihtiyaçları, bugünün ve yarının en tehlikeli tehditlerini ele alacak olan yenilikçi teknolojileri ve akıllı hizmetleri geliştirmeye devam edecek.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim