• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Ocean Star Pacific'te yangın paniği

Ocean Star Pacific'te yangın paniği
Meksika turunda kontrol odası yanınca okyanusta 2 gün sürüklenen Ocean Star Pacific bulundu. Elektrik, havalandırma ve sifonların devre dışı kaldığı gemiden 522 yolcu kurtarıldı.

Ocean Star Pacific'te yangın paniği

Ocean Star Pacific kontrol odası yanınca okyanusta kaldı

Meksika turunda kontrol odası yanınca okyanusta 2 gün boyunca sürüklenen Ocean Star Pacific bulundu. Elektrik, havalandırma ve sifonların devre dışı kaldığı gemiden 522 yolcu kurtarıldı.

Avrupa’nın  lüks cruise gemilerinden 200 metrelik Finlandiya gemisi Ocean Star Pacific, 522 yolcusuyla çıktığı Meksika turunda motoru arıza yapınca iki gün boyunca sürüklendi. Huatulco’dan Acapulco’ya gitmek için geçtiğimiz perşembe günü yola çıkan Ocean Star Pacific’in kontrol dairesinde gezinin ikinci gününde yangın çıktı. Alevler, mürettebat tarafından kısa sürede kontrol altına alınırken, yangında geminin tüm elektrik sistemi devre dışı kaldı. Motorları ve iletişim ağı da bozulan cruise, okyanusta sürüklenirken, Meksika ordusuna ait sahil güvenlik güçleri dün Ocean Star Pacific’in yerini tespit etti.

Acapulco’ya otobüsle döndüler

Oaxaca sahilinden 8 kilometre açıkta bulunan gemide 226’sı mürettebat olmak üzere yaklaşık 750 kişi tahliye edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 10 günlük mavi tur için binlerce dolar ödeyen yolculardan 145’i yaşadığı panikten dolayı Acapulco’ya katamaran yerine uçak ve otobüsle giderken, “Elektrik arızası yüzünden gemide havalandırma, aydınlatma ve sifonlar çalışmadı. Büyük hayallerle çıktığımız mavi yolculuk, kara kâbusumuz oldu” dediler.

Geçen kasımda da Carnival Slendor adlı lüks yolcu gemisinde yangın çıkmış, dev cruise, 4 bin 500 yolcusuyla Meksika açıklarında günlerce sürüklenmişti. Carnival Slendor’da da yolcular elektrik, havalandırma ve tuvalet sorunu yaşamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim