• BIST 9736.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Odatv davasında ilginç olay

Odatv davasında ilginç olay
Oda TV davası, devam ediyor. Gergin başlayan duruşmada, tutuksuz sanıklardan İklim Bayraktar'ın ifadesi öncesi diğer sanıkların tamamı mahkeme salonundan dışarı çıkarıldı.

Odatv davasında ilginç olay

Oda TV davası, devam ediyor. Gergin başlayan duruşmada, tutuksuz sanıklardan İklim Bayraktar'ın ifadesi öncesi diğer sanıkların tamamı mahkeme salonundan dışarı çıkarıldı.

Hakim, kararına gerekçe olarak Bayraktar'ın ağlamasını gösterdi. Ergenekon soruşturması kapsamında açılan Oda TV davasına İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul Özel Yetkili 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam ediliyor.

Saat 10.00’da başlaması beklenen duruşma kar yüzünden bir saat ertelendi.

Saat 11.00 sularında sanıklar salona alındı. Tutuklu sanıklardan Müyesser Yıldız, girişte, "Cümleten hayırlı Cumalar" diyerek salonu selamladı. Tutuksuz sanıklardan İklim Bayraktar da salonda ancak Mümtaz İdil yok. Yoklamanın ardından hakim, ses kayıtlarıyla ilgili TÜBİTAK raporunun ve Doğan Yurdakul'un sağlık raporunun mahkeme heyerine ulaştığını belirtti. Yurdakul'ın raporda tahlil ve tedavi gerektiği yönünde hükümler olduğunun altını çizen hakim, bu durumun göz önüne alınacağını söyledi.

DURUŞMA GERGİN BAŞLADI

Yalçın Küçük, Hanefi Avcı ve Nedim Şener'i kast ederek, "Diğer tanıkların ifadeleri yüzünden bana söz hakkı doğdu. Bizle ilgili çok ağır suçlamalar yaptılar. 15 dakika konuşmak istiyorum" dedi. Sinirlenen Küçük, "Ben arkadaşlara sormak istiyorum, onlara emir verdim mi, vermedim mi?" diye konuştu.

Hakim, Küçük'e, "Size konuşmanız için yeterince zaman vereceğiz" dedi.

İklim Bayraktar'ın sorgusunun ardından avukatların taleplerine geçileceğinin açıklanması üzerine Küçük'ün avukatları çapraz sorgu yapılmasını istedi. Böyle bir durumda tahliye taleplerine sıra gelmeyebilir.

Bayraktar'ın ifadesi için diğer sanıklar ve izleyiciler salondan çıkarıldı.

Mahkemenin kararı, avukatların tepkilerine neden oldu. Bir avukat, "Talep ve tehdit yokken böyle bi uygulama sanığı tanık yerine koymak anlamına geliyor" dedi. Hakim, "Ama sanık ağlıyor" diye kararını savunurken, avukat, "Sanığın neden ağladığı bizce meçhul. 14 kişinin savunması kısıtlanıyor" diye itirazını ortaya koydu. Daha sonra dışarı çıkarılanlar içeri alındı...

CMK 200'üncü maddede şöyle deniyor: "Sanığın yüzüne karşı suç ortaklarından birinin veya bir tanığın gerçeği söylemeyeceğinden endişe edilirse, mahkeme, sorgu ve dinleme sırasında o sanığın mahkeme salonundan çıkarılmasına karar verebilir. Sanık tekrar getirildiğinde, tutanaklar okunur ve gerektiğinde içeriği anlatılır."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim