• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

ODD üyelerinden sosyal sorumluluk adımı

ODD üyelerinden sosyal sorumluluk adımı
Otomotiv Distribütörleri Derneği üyesi firmalar ve PPG Industries’in katkılarıyla yaptırılan “ODD Oto Boya ve Gövde Atölyeleri” nin açılışı yapıldı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği üyesi firmalar ve PPG Industries’in katkılarıyla yaptırılan “ODD Oto Boya ve Gövde Atölyeleri” nin açılışı, 20 Şubat 2014 Perşembe günü, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, PPG Oto Tamir Boyaları Ülke Müdürü Bülend Alpay’ın yanı sıra Milli Eğitim ve otomotiv sektörünün yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ile otomotiv sektöründe hizmet veren yetkili servislerdeki eğitimli boya kaporta personeli ihtiyacını karşılamak amaçlanıyor.

ODD verilerine göre, servislerde boya konusunda çalışanların sadece yüzde 3’ü, kaporta konusunda çalışanların ise yüzde 17’si meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu. Sektörde eğitimli yani “Okullu” personel talebi çok yüksek. Dolayısıyla bu tip eğitim atölyelerine de yoğun bir ihtiyaç bulunuyor. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler sektörde istihdam edilme konusunda da öncelikli olarak tercih ediliyorlar. 20 Şubat tarihinde açılışı gerçekleştirilen 12 kişilik 2 atölyede ilk yıl 24 öğrenci, ikinci yıldan itibaren ise 32 öğrenci, 5 yılda ise 152 öğrenci eğitilmesi planlanıyor.

Otomotiv sektörü servis iş hacminin yüzde 30 - 35’i kaporta boya hizmetlerinden oluşuyor. Yanlış ekipman kullanımının getirdiği zararın yanı sıra iş tekrarıyla sonuçlanan kalitesizlik maliyeti de eklenince eğitimsiz personelin sektöre olumsuz katkısı oldukça yüksek oluyor. ODD Atölyelerinde eğitimli personel yetiştirmekle hizmet kalitesini artırmanın yanı sıra servislerdeki verimliliğin artışına da katkıda bulunulacak. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına, eğitimsizlik nedeniyle uyulmamasının getirdiği yasal riskler de ortadan kaldırılmış olacak. Atölyelerdeki uygulamalar, süreklilik ve eğitim kalitesinin aksamaması için ODD tarafından bizzat düzenli olarak denetlenecek.

odd2.jpg

odd3.jpg

odd4.jpg

odd5.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim