• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım vaadi

Öğretmen ve öğrencilere ücretsiz ulaşım vaadi
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’un trafik sorununa ve kentin ulaşım ağlarına yönelik hazırladıkları projelerin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Hazırladıkları kişiye özel İstanbul toplu ulaşım kartı ‘Göstergeç kartı’ kamuoyuna tanıtan Sarıgül, ulaşım ağlarının 24 saat boyunca hizmet vereceğini söyledi.

İstanbul’un en büyük probleminin trafik çilesi olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, “30 Mart’tan itibaren ulaşım sorununu kademeli olarak çözeceğiz. Çözüm metro, raylı sistem. Öncelikli olarak toplu ulaşım ağlarını arttıracağız” dedi.

Kadir Topbaş’ın önceliğinin metro olmadığını dile getiren Sarıgül, “İstanbul’da 20 yılda 68 kilometre metro yapıldı. Biz yılda en az 20 kilometre metro yapacağız. 5 yılda 200 km metroyu yurttaşlarımızla buluşturacağız. Yoğun iş bölgesini metro ağlarıyla öreceğiz. Toplu ulaşımı tercih eden vatandaşlardan otopark ücreti almayacağız” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM”

“İstanbul dünya çapında bir eğitim merkezi olmalı” diyen CHP İstanbul Başkan Adayı Sarıgül öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz toplu taşıma müjdesi verdi. Mustafa Sarıgül, “Öğrenciler geleceğimiz, öğretmenler de adeta kahramanlardır. Öğretmenlerimiz için toplu ulaşım tamamen ücretsiz olacak. Metrodan vapura tüm toplu ulaşım araçlarına ücretsiz olarak binebilecekler” şeklinde konuştu. Öğretmenlere konut müjdesi de veren Mustafa Sarıgül, “5 yıl içinde meslektaşlarımın 100 metrekarelik daireleri sembolik rakamlarla öğretmenlerimize teslim edeceğiz. İlkokuldan üniversiteye yaklaşık 3,5 milyon öğrenci var. Okulların 9 ay boyunca öğrencilerimiz toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak. Bunlar geleceğe yatırımdır” diye konuştu. Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olacağını belirten Mustafa Sarıgül, toplu taşıma araçların akşam 20.30’dan sabah 06.30’ya kadar yüzde 50 indirimli olacağını belirtti.

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI 24 SAAT HİZMET VERECEK”

“Biz istiyoruz ki trafik aynı saatlerde yoğunlaşmasın” diyen Sarıgül, toplu taşıma araçlarının 24 saat hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi; “İstanbul 24 saat yaşayan bir şehir olacak. Metro dahil bütün ulaşım ağları sabaha kadar ulaşım hizmetlerimiz devam edecek. Sözümüz sözdür. Yurttaşlarım emin olsun 30 Mart’tan sonra bu sözlerin tamamı yerine gelecektir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesine toplu ulaşım ağları durmaz. Hiçbir medeni ülkede ben ulaşım hizmetlerini durdurdum diyemezsiniz. İnsan haklarıyla bağdaştırmıyoruz.” Mustafa Sarıgül, havarayla ve metroyla İstanbul’u birbirine bağlayacaklarını söyledi. Haliç Metro Köprüsü’nü yıkacağı yönündeki haberleri de değerlendiren Mustafa Sarıgül, “Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Zeytinburnu’ndaki silüeti bozan binaları tıraşlayacağız. Böyle bir şey söylemedim” şeklinde konuştu. Projenin fikir babasının CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, basın mensuplarına önümüzdeki Salı günü bu toplantıyı belediye başkanı Büyükşehir Belediyesi’nde olarak yapacağını söyledi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim