• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

OGS ve HGS uygulaması hızla ilerliyor

OGS ve HGS uygulaması hızla ilerliyor
İzmir’de 11 gişede OGS ve HGS’nin birlikte kullanılmaya başlanması sistemin bütün Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağı tartışmalarını beraberinde getirdi.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, mevcut teknolojiyle İstanbul’da köprülerde ‘tek gişede 2 geçiş’ sisteminin uygulanamaya-cağını belirtirken, Ulaştırma Bakanlığı yeni bir yazılımla geçişlerin ortak karttan düşülebileceğini belirtti.
 
İzmir’de 11 gişede araçların Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ya da Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) farkı olmaksızın istediği noktadan özgürce geçebilmesini sağlayan ‘Tek gişede iki sistem’ vatandaşları sevindirirken, ‘Bu sistem İstanbul’da niye uygulanmıyor’ sorusu akıllara geldi. Özellikle köprü trafiğinin baş sorumlularından olan gişelerde, bu sistemin hayata geçirilmesi beklenirken, Karayolları Genel Müdürlüğü bugün kullanılan teknoloji ile köprülerde ‘tek gişede iki sistem’in kullanılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.
 
İZMİR’DE BAŞARILI OLDU
 
Yaptıkları yeni uygulama ile gişelerde yaşanan yoğun trafiği rahatlatmayı amaçladıklarını belirten İzmir Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın ilk olarak 1 gişede denendiğini ve başarılı olduğu için 11 gişede kullanıldığını belirtti. İzmir Karayolları Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili, “Deneme aşamasından sonra uygulamada bir hata olmadığını gördük. Şu an için bütün gişelerde yok. Ancak geneline yaymayı amaçlıyoruz” diye konuştu. İstanbul’da ise özellikle köprülerde bu uygulamanın uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu olurken Karayolları Genel Müdürlüğü olaya son noktayı koydu.
 
HGS’LER ÇOK GÜÇLÜ
 
İki sistemin aynı anda kullanılması konusunda vatandaşlardan çok talep geldiğini anlatan yetkili gelen talepler doğrultusunda çalışma başlattıklarını ancak ‘Elektronik Sistemler Birimi’nin olumlu cevap vermediğini kaydetti. Şehre giriş ve çıkış gişelerinin İstanbul’da ayrı sistemlere sahip olduğunu belirten yetkili, “İki sistemin bir arada kullanılması şu an için mümkün değil. İstanbul’da özellikle köprü trafiğinin azaltılması amacıyla bu uygulamayı yapmak istedik. Ancak olmadı. Elektronik Sistemler Birimi, HGS vericilerinin çok güçlü olmasından dolayı sistemin uygulanmasının mümkün olmadığını iletti. Ama bazı yoğun olmayan noktalarda örnek uygulamalar başlattık” diye konuştu.
 
TEKNOLOJİ MÜSAİT DEĞİL
 
İstanbul’da şehre giriş yapılan gişelerde iki sistemin aynı anda kullanılabileceğini, ancak çıkışta mümkün olmadığını anlatan yetkili, “Çıkış yapılan gişelerde alınan paranın ölçülebilmesi için farklı bir sistem uygulanıyor. Köprülerde yer alan gişeler de çıkış yapılan gişeler olarak hizmet veriyor. Şu anda kullanılan teknoloji ile köprülerde iki sistemin bir arada kullanılamayacağını söyleyebilirim” dedi. İki sistemin bir arada kullanılması için gişe sayısının da az olması gerektiğini kaydeden yetkili, gişe sayısının çok olduğu yerlerde uygulamada sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim