• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

ÖİB, THY hakkındaki haberleri yalanladı

ÖİB, THY hakkındaki haberleri yalanladı
ÖİB, ‘THY ile ilgili özelleştirme kararının 1 ay içinde verileceği’ iddiasının doğru olmadığını bildirerek, “Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok” açıklamasını yaptı.

ÖİB, ‘THY ile ilgili özelleştirme kararının 1 ay içinde verileceği’ iddiasının doğru olmadığını bildirerek, “Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok” açıklamasını yaptı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), THY’nin bu ay için yüzde 49’luk hissesinin satışa çıkacağına yönelik basında çıkan haberleri yalandı. Kurumdan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Bazı basın yayın organlarında Türk Hava Yolları A.O. (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik “Türk Hava Yolları özelleştirme kararı 1 ay içinde verilecek” şeklinde haberler yer almaktadır. THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yoktur. İdaremiz tarafından bir açıklama yapılmadığı müddetçe çıkan haberlerin dikkate alınmaması gerekmektedir.”

Financial Times’a bağlı Mergermarket.com sitesi THY’nin yüzde 49 hissesinin satışı için bu ay karar verilebileceğini yazmış, McKinsey ile olan danışmanlık anlaşmasının iptal edildiğini iddia etmişti.

THY HİSSELERİ PRİMLİ SEYREDİYOR

Öte yandan Türk Hava Yolları (THYAO) hisseleri Suriye’ye müdahale riskinin azalması, Ağustos ayı yolcu sayısına ilişkin olumlu görüntü ve gerileyen petrol fiyatlarıyla  primli seyrediyor. Gün içerisinde yüzde 3 prim yapan THYAO, saat 15:15 itibariyle 7.02 liradan (%+1.45) işlem görüyor. Ekspres Yatırım Analisti Selim Kunter, hissedeki yükselişte birkaç etkenin belirleyici olduğunu ifade ederek, “Gezi parkı olayları ve Suriye endişeleriyle Temmuz ayı rakamları olumsuz etkilenmişti. Ancak Devlet Hava Meydanları rakamlarına göre, Ağustos ayı sonuçlarının oldukça iyi geldiği görülüyor. Suriye’ye ilişkin endişelerin azalmasından da en çok yarar sağlayan hisseler havacılık hisseleri” dedi ve ekledi: “Aynı olumlu etkilenme Pegasus PGSUS ve TAV TAVHL hisselerinde de görülüyor. Ancak özellikle THY, transit yolculardan para kazanan bir şirket. Suriye endişeleri özellikle İstanbul aktarmaları uçuşlar için negatif bir unsurdu. Şimdi bu endişelerin azalması hisseye olumlu yansıdı.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim