• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

OKT’den canlı hayvan taşıma aracı

OKT’den canlı hayvan taşıma aracı
OKT Trailer tarafından hayvancılık sektörünün beklentileri dikkate alınarak geliştirilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı; müşterilerinin hizmetine sunuluyor.

Dünya standartlarında üretim kalitesi ile Türkiye şartlarına uygun, Hayvancılık Sektörü’ nün beklentileri dikkate alınarak geliştirilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı; OKT TRAILER tarafından müşterilerinin hizmetine sunuluyor.
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, 28152 sayılı ve 24 Aralık 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan ilgili maddelere (9-12-16-19-20-24-25-26-27-28-46-47-52. Maddeler) istinaden yürürlüğe girecek; “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması” başlıklı yönetmeliğin tüm gereklerini yerine getiren Canlı Hayvan Taşıma Aracının özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

 

Hayvanların iniş-binişini kolaylaştıran ve hızlandıran donanım

 

Portatif yan bariyerler ile yönlendirme ve koruma sağlayan, kaymayı engelleyen yükleme rampası ya da lifti, hayvanların araca kolay ve hızlı bir şekilde iniş – binişini sağlıyor.

 

Hafif ve korozyona dayanıklı alüminyum gövde

 

Tamamı alüminyum malzemeden imal edilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı bu özelliği ile hafif, darbelere dayanımlı, korozyona karşı korumalı, uzun ömürlü ve hijyen koşullarına uygun.

 

Kaymaz zemin

 

OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nın tüm zeminleri, özel çizgi desenli yassı levhadan imal edilerek, hayvanların gerek iniş-binişi gerekse nakli sırasında kaymaları engellendi.

 

Çok katlı taşıma imkânı

 

Hayvan cins ve boylarına göre, hidrolik sistem ile yukarı-aşağı hareketi ayarlanabilen, yük dengesini sağlayan, hareketli ya da sabit kat platformları ile ergonomik kullanım sağlıyor.

 

Hayvanların güvenliğini sağlayan bölme kapıları ve seperatörler

 

Taşıma sırasında araç ve yol durumuna bağlı oluşabilecek sarsıntılarda hayvanların birbirine olan temasını, yaralanmalarını ve zarar görmelerini engelliyor.

 

Birbirinden bağımsız ön ve arka çatı

 

Araç gövdesi ile bütünsellik sağlayan, yalıtımlı, sabit ya da isteğe göre hidrolik sistem ile yükseltilebilen, yükseltildiğinde doğal havalandırma sağlayan çatı, taşıma kapasitesini de arttırıyor.

 

Kilit mekanizmalı gözetleme pencereleri ve kızaklı pencere kapakları

 

Hayvanların araçtan düşmesini önleyecek ve hareketliliğin yarattığı zorlamalara dayanabilecek özellikte tasarlanmış veteriner gözetleme pencereleri.

Açık, yarı açık, kapalı pozisyona alınabilen kızaklı pencere kapakları ile doğal havalandırma sağlıyor.

 

Özel havalandırma fanları

 

İklim koşullarının uygun olmadığı zamanlarda elektrik kontrollü sistem ile devreye alınabilen özel havalandırma fanları temiz hava ihtiyacını kesintisiz olarak sağlıyor.

 

Sulama sistemi

 

Yükleme kapasitesine uygun, alüminyum gövdeli su tankı ve gövde üzerine yerleştirilmiş su besleme ve emzikleme hattı, hayvanların su ihtiyacını taşıma sırasında da karşılıyor.

 

İdrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren çıkışlar

 

Zemin döşemesi, idrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren özel kanal ve çıkışlara sahiptir. Aynı zamanda, hayvanın idrar ve dışkısından etkilenmeyecek özelliktedir. Böylelikle hayvan sağlığı nakil sırasında da korunmuş oluyor.

 

Hayvanların kontrol, bakım ve güvenlikleri için aydınlatma imkânı

 

İç aydınlatmada led lambalar, dış aydınlatmada projektör lambalar, gerek hayvanların iniş-binişi sırasında gerekse hayvanların kontrolü ve bakımı sırasında yeterli aydınlatma sağlıyor.

 

Araç; ağırlık ve cinslerine göre; 40-90 adet büyük baş, 280-300 adet küçükbaş hayvanın nakline imkân sağlıyor.

 

Fuardaki tanıtım öncesi kendileriyle gerçekleştirilen röportajda Canlı Hayvan Taşıma Aracı hakkında oldukça heyecanlı ve gururlu olduklarını belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş; ‘Aracın hayvanların doğal hareketlerinde hiçbir kısıtlama olmaksızın, son teknoloji iklimlendirme ve aydınlatma ile konforlu, güvenli ve hijyenik bir yolculuk yapmasını sağladıklarını belirtti. Maraş, dünya standartlarında ürün kalitesiyle ulusal ve uluslararası pazarlarda marka bir kuruluş haline geldiklerini kaydetti ve “Kurulduğu günden bu yana Türkiye ve dünya ülkelerine ürünlerini sunan OKT Trailer, ‘Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile sektöründe, hayvan taşımacılığında fark yaratacak.’ dedi.

 

"Canlı Hayvan Taşıma Aracı gerekli standartlara sahip"

 

Canlı hayvanların sıradan taşıma araçları ile nakli hem yüksek ücret ödenmesine hem de hayvanların sağlığının tehlikeye atılmasına sebep olunduğunu belirten Maraş; "Hayvanlar uygun olmayan araçlarla nakledildiklerinde iki tip kayıp söz konusudur; hayvanların ölmeleri veya yaralanmaları sonucu oluşan kayıplar ve yol firelerinin artması. İlk grupta yer alan kayıpların temel sebebi hatalı yükleme ve uygun olmayan taşıma koşulları sonucu yaralanmaları ve ezilmeleridir. Bu tür kayıpları ortadan kaldırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kara nakliye araçları için öngördüğü hayvan yoğunluğuna uyulmalıdır. Canlı Hayvan Taşıma Aracı bu standarda sahiptir" diye konuştu.

 

http://www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim