• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Öktem, Avrupa'da 7 noktada yapılanmamız var

Öktem, Avrupa'da 7 noktada yapılanmamız var
Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, yaptığı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Son bir yıl içinde 10 milyon Euro'uk yatırım yaptıklarına değinen Öktem, "Avrupa'da 7 noktada yapılanmamız var.

The Ritz Carlton Otelde düzenlenen basın toplantısına CEO Tayfun Öktem’in yanı sıra, Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran, Süreç Geliştirme ve Tasarım Genel Müdür Yardımcısı Murat Boğ, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Rasim Kartal, Kurumsal Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Begüm Yöndem, Kurumsal Pazarlama ve İletişim Yöneticisi Mirace İrem Koyuncu ve basın mensupları katıldı.

Avrupa yatırımlarına 1996 yılında Almanya ile başlayan Ekol, 2012 yılı içinde 5 farklı ülkede daha yatırım yaparak Avrupa’da en hızlı yayılan Türk lojistik şirketi oldu. 1996 yılında kurulan Ekol Almanya’nın ardından, geçtiğimiz yıl Romanya’da yeni bir lojistik şirketini satın aldı. Ardından İtalya’daki tesisi faaliyete geçiren Ekol, 2012 yılı içinde de Bosna, Fransa, Yunanistan ve Ukrayna’da gerçekleştirdiği yatırımları ile Avrupa’nın önemli merkezlerinde birbiri ardına açılan tesisleri ile büyümeye devam etti.

Kurulduğu günden bu yana Avrupa’daki atılımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Ekol’un son bir yıl içinde Avrupa’ya 10 milyon Euro yatırım yaptığı ifade edildi. Avrupa’nın önde gelen lojistik şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Ekol’ün son olarak Ukrayna’nın önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan Komora’nın yüzde 53 ile çoğunluk hissesine sahip olarak, Ukrayna ile Avrupa yayılımını artırdığı belirtildi.

Hedef lojistikte akla gelen ilk marka olmak

1990 yılında faaliyetlerine başlayan Ekol’ün kurulduğundan bu yana dünya çapında bir marka olmayı hedeflediğini söyleyen Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem “Türkiye’de 400 bin metrekare kapalı alanı aşan dağıtım merkezleri, Avrupa geneline yayılmış tesisleri, 2 bin araçlık filosuyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın öncü entegre lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyor. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonu ile başlanılan noktadan, üçüncü parti entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşıldı” şekline konuştu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim