• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

O’Leary'den tartışma yaratacak açıklama

O’Leary'den tartışma yaratacak açıklama
Uçaklarda ayakta yolcu taşınması fikrini ortaya atan Ryan Air Ceo’su Michael O’Leary, uluslararası havacılık kuralları izin verdiği takdirde 1 sterline ayakta yolcu taşıyacağını kaydetti

 

Ucuz maliyetli havayolu işletmeciliği denildiğinde ilk akla gelen havayolu olan RyanAir’in aykırı CEO’su Michael O’Leary, emniyet kemerlerinin gereksiz olduğunu iddia etti. İniş - kalkış sırasında ve uçuş sırasında oluşacak türbülans durumlarında takılması zorunlu olan emniyet kemerlerinin kaza anında hiç bir işe yaramadığını öne süren O’Leary, “ Emniyet kemeri takmanın zorunlu olmasına anlam veremiyorum. Böyle bir uygulama yersiz ve gereksiz” dedi.
 
Uzun süredir uçaklarda ayakta yolcu taşımak istediğini ısrarla dile getiren O’Leary’nin bu açıklamalarıyla ayakta yolcu taşıma fikrinin alt yapısını hazırladığı kaydedilirken, ünlü CEO açıklamalarında ilginç detaylara yer verdi. Özellikle düşük fiyatlı uçuşları tercih eden öğrenci ve ucuz tatilciler için ayakta seyahat uygulamasını başlatmak istediklerini kaydeden O’Leary, ayakta seyahatin bilet ücretini ise Avrupa destinasyonları için 1 sterlin (2,8 TL) olarak belirledi.
 
Uçağın son 10 sırasındaki koltuğunu sökerek yolcuların seyahatlerini ayakta sürdürmelerini sağlamak istediğini kaydeden O’Leary, “ Yolcular uçuş sırasında belirli yerlere tutunarak uçuşlarını güvenli şekilde gerçekleştirecekler. Normal koltuları 25 sterlıne, ayakta yolculuk için biletleri 1 sterline satarsak ilk satılan bilet ayakta yolculuk için satılan bilet olacaktır” dedi.
 
O’Leary, ayakta seyahat yapılan uçuşları türbülanslı bölgeler dışında güvenli uçuş güzergahlarında yapacaklarını bildirdi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim