• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Olimpiyat otobüsleri İzmir'de yapılıyor

Olimpiyat otobüsleri İzmir'de yapılıyor
Dünya otomobil sektörünün gözü, Torbalı'da faaliyet gösteren Polkima'nın üzerinde. Firma ürettiği otobüs, iş makineleri, traktör, kamyon ve birçok ürün için özel kalıplar hazırlıyor.

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Yazıbaşı Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Polkima Polyester Kimya ve Makine Sanayi firması, bünyesinde ürettiği traktör, otobüs, iş makineleri polyester parçaları ile Türkiye başta olmak üzere yurt dışına hitap ediyor.

Dünya devlerine ürün gönderiyor

Firma, 8 bin 500 kapalı, 10 bin metrekare açık alan üzerinde faaliyet gösteriyor. Traktör, otobüs, iş makineleri, polyester parçalarını üretiyor. Firmanın başlıca ürettiği ürünler arasında kaporta, deşport, merdiven, panel, spoyler, çamurluk, traktör motorlarının kaportaları, iş makineleri kaportaları ve diğer aksesuarları var. Firma yurt içinde Konya Alçelik, Tekirdağ Hattat Tasarım, Eskişehir Ford Fabrikası, Sakarya Oto Car, Eskişehir Oto Car, İzmir Çiğli Soft Car, İzmir BMC, Eskişehir Hisar Kabin ve Balıkesir Yarış Kabin gibi ülke devleri firmalara ürün üretiyor. Üretiminin yüzde 60'ı ihracat olan Polkima, İskoçya, İngiltere, Amerika, İtalya, Almanya, Avusturya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere ihracat yapıyor.

“Özel tasarımlar yapıyoruz”

Geçen yıl yapılan Londra Olimpiyatları'nda kullanılan otobüslerin polyester parçalarını fabrikada yaparak güzel bir görünüme sahip olmasını sağladıklarını dile getiren Polkima Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Aslıtürk, “Dünya devi otomobil sektörünün gözü bizim firmamızın üzerinde. Her yıl yeni projelerle bizlere gelmektedir. Şu anda fabrikamızda İngiliz otobüsleri giydirilmektedir. Geçen yıl olimpiyat otobüslerini yaptık. Bizim en büyük sıkıntımız eleman bulamıyoruz. İş-Kur yetkilileri bize çok yardımcı oluyor. Eğitim bünyemizdeki mühendisler tarafından veriliyor. İş-Kur'un da devreye girmesine rağmen bazen sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun önüne geçmek için çalışanlarımıza asgari ücretin üzerinde ödeme yapıyoruz” dedi.

Personel sürekli eğitiliyor

Bünyesinde araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına ağırlık veren Polkima, bütçesinin büyük kısmını bu yönde kullanıyor. Üretilen ürünlerin tamamı kendisine ait firma, bünyesindeki dişi ve erkek kalıp makineleri ile müşterileri için özel parça üretimi gerçekleştirmekte. Müşteriye özel ürün üreten firma aynı zamanda üretilen ürünü bir başka firmaya üretmemeyi şiar edindi. Firmaya özel üretilen bu ürünler Polkima'nın sektöründe lider konumuna gelmesinde büyük önem taşıyor. Firma, Eğitim Şart sloganıyla hareket ederek, kendi bünyesindeki elemanlarına özel eğitimler veriyor. İşçilere verilen eğitimlerin yanı sıra idari kadroya İngilizce ve diğer diller konusunda kurs ve seminer veriliyor. ISO-19001 olarak çalışmalara başlayan Polkima şimdilerde 140001-16496 eğitim kalite standartları belgelerini bünyesine kattı. İş başı eğitimlerle işe başlayan Polkima, bütün çalışanlarını eğitimden geçiriyor

25 milyon lira ciro

Polyester sektöründe Türkiye'de ilk 3 büyük firmadan biri olan Polkima cirosunu 2013 yılında 25 milyon liraya çıkararak ihracat yapan firmalar arasında ilk sıralarda yer aldı. Sürekli büyüyen ve üreten Polkima, uzman çalışanları ile sektöründe liderliği elinden bırakmıyor. Firmanın bünyesinde 250 kişi çalışmakta ve bunun 60'ı İş-Kur destekli çalışıyor. Çalışanlarına asgari ücretten daha fazla maaş veren şirket vasıflı veya vasıfsız bütün elemanları alarak kendi bünyesinde yetiştiriyor. Mühendisleri tarafından eğittiği elemanları kendi kadrosuna katarak yoluna emin adımlarla ilerleyen şirketin çalışanlarının tamamı Türkiye Metal İş Sendikası'na üye. İş-Kur tarafından işe alınan elemanlar 4 aylık eğitimin ardından sendikaya üye edilerek işe başlatılıyor.

www.ulastirma.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim