• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Ölüdeniz Avrupa'nın en iyi plajı seçildi

Ölüdeniz Avrupa'nın en iyi plajı seçildi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Kumburnu Plajı Avrupalı turistler tarafından en iyi plaj seçildi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Kumburnu Plajı Avrupalı turistler tarafından en iyi plaj seçildi. Kararı değerlendiren Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz'in hak ettiği değeri almaya başladığını söyledi.

TripAdvisor şirketinin turistler tarafından verilen notlar doğrultusunda Ölüdeniz'i Avrupa'nın en iyi plajı seçmesi Muğla'nın Fethiye ilçesinde sevinçle karşılandı. Avrupa'dan tatile giden turistlerle birebir görüşülerek yapılan anketi değerlendiren Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, kararı sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Ölüdeniz'in bu anketle İspanya ve İtalya kumsallarını geride bıraktığını kaydeden Yılmaz, bundan sonra bu birinciliği kolay kolay bırakmayı düşünmediklerini anlattı. Ölüdeniz olarak yıllardır verilen mücadelenin bu resmi oluşturmak için yapıldığını ifade eden Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, "Amacımız burayı dünyaya tanıtmak ve dünyanın tercihi haline getirmekti. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Biz de bu plajımızı daha da geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Çevre düzenlemeleri yapıyoruz. Bu birinciliği bundan sonra bırakmayı düşünmüyoruz." dedi.

Turistlerin yoğun olarak bulunduğu temmuz ve ağustos aylarında meydana gelen kirliliklerin sorulması üzerine açıklama yapan Yılmaz, Ölüdeniz'de kimyasal bir kirlilik bulunmadığını söyledi.

Ölüdeniz'in Avrupa'nın örnek gösterdiği bir plaja sahip olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Kirlilik olayına üzülüyoruz ama bizim denizimizde kimyasal sorun yok. Bunu laboratuvar tahlilleri söylüyor. Yüzeysel olarak görsel kirlilik var. Bu konuda deniz üstü süpürge teknesi alacağız. Bu görsel kirliliği de gidereceğiz." Ankette Ölüdeniz'in ardından ikinciliği Marmaris İçmeler Plajı ve üçüncülüğü ise İspanya'daki Alcudia Plajı'nın elde ettiği öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim