• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ömer Faruk Miras: Ataköy İstanbul'un yeni cazibe merkezi olacak

Ömer Faruk Miras: Ataköy İstanbul'un yeni cazibe merkezi olacak
İçinde; marina, alışveriş ve sosyal yaşam alanları ile otel ve ofislerin bulunduğu bir kompleks hayata geçiren Dati Yatırım Holding’in İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Miras, projenin tamamlanmasıyla birlikte 6 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden İstanbul, İstanbul Turizm Merkezi projesi kapsamında hayata geçirilecek Mega Yat Limanı Projesi’yle deniz turizminin yeni cazibe merkezi olacak. 
Sahip olacağı sosyal alanları, ulaşım alternatifleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, bölge sakinlerine nefes aldıracak yeşil alanlarıyla dünyanın sayılı dev projeleri arasında yerini almaya hazırlanan İstanbul Ticaret Merkezi  1,5 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilecek.

İstanbul’u turizmin sayılı merkezlerinden biri haline getirecek yatırım olan İstanbul Turizm Merkezi’nin içerisinde yer alacak Mega Yat Limanı için çalışmalar başladı. İstanbulluları deniz kıyısıyla buluşturacak, içinde; marina, alışveriş ve sosyal yaşam alanları ile otel ve ofislerin bulunduğu bir kompleks hayata geçiren Dati Yatırım Holding’in İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Miras, projenin tamamlanmasıyla birlikte 6 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Projenin detayları hakkında açıklamalarda bulunan Dati Yatırım Holding İcra Kurulu Üyesi Ömer Faruk Miras şunları söyledi: ‘’Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye değer katacak, Mega Yat Limanı projesinin de içerisinde bulunacağı İstanbul Ticaret Merkezi tamamlandığında; 200 bin m2 yeşil alana; kongre ve spor alanlarına; eğlence merkezlerine; cafe ve restoranlara; metro, deniz ulaşımı gibi toplu taşıma ağlarına sahip bir sosyal yaşam merkezi olacak.

Yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz komplekste yer alacak ve yaklaşık 400 mega yatın bağlanabileceği Mega Yat Limanı’nı ise 55 milyon dolar yatırım ile hayata geçiriyoruz’’ dedi.

İstanbul’un yatçılık turizmi için önemli bir stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Miras, Mega Yat Limanı projesinin bölgeye lüks yatları ve turizmi çekebilmek adına bir büyük bir fırsat olduğunu ve projenin dünya çapında ses getirecek bir yatırım olduğunun altını çizdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim