• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Omsan Lojistik'e ISO 27001 belgesi geldi

Omsan Lojistik'e ISO 27001 belgesi geldi
Omsan Lojistik, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı olan ISO 27001 Belgesine sahip Türkiye’de İlk, Avrupa’da ise 2.Lojistik firması oldu.

Omsan Lojistik, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı olan ISO 27001 Belgesine sahip Türkiye’de İlk, Avrupa’da ise 2.Lojistik firması oldu. 

Genel amacı kurumların bilgi varlıklarını  belirleyip, bu varlıklara yönelik olası risklerin analizini yapmak ve bu risklerin oluşması durumunda hangi kontrollerin uygulanacağına karar verilmesini ve iş sürekliliğini sağlamak olan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları kapsamında OMSAN’da ilk olarak BGYS Komitesi ve BGYS Çalışma grubu oluşturuldu. BGYS Çalışma Grubu tarafından şirket süreçlerine ait tüm varlıklar belirlenerek bu varlıkların risk değerlendirmesi yapıldı ve müşteri bilgileri de dâhil olmak üzere bilgilerin korunmasına yönelik yatırımlar gerçekleştirildi.

BGYS kapsamında oluşturulan politika, prosedür ve talimatların hazırlanarak şirket içi dağıtımlarının gerçekleştirilmesinin ardından tüm personelin BGYS eğitimi alması sağlandı ve ayrıca güvenlik ihlallerinin önlenmesi amacıyla OMSAN TV ve e-bilgilendirme yolu ile çalışanlar bilgilendirilerek farkındalıkları artırıldı.

Gerekli tüm hazırlıkları titizlikle gerçekleştiren OMSAN, son olarak belge başvurusunda bulunarak global ve tarafsız bir belgelendirme kuruluşu olan, İngiltere merkezli BSI’ın ofisi ile gerekli çalışmaları başlatıp, 23 Kasım 2011 tarihi itibariyle de ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini alan Türkiye’de İLK, Avrupa’da ise 2. lojistik firması oldu.

OMSAN Lojistik, müşterilerine kendileri ile paylaştıkları tüm bilgilerin gizli kalacağına ilişkin güvenceyi almış olduğu Bilgi Güvenliği Yönetim sertifikası ile sunmuş oldu. İş sürekliliğinin sağlanmasını ve güvenlik ihlallerinden doğan zararların ve riskin en aza indirilmesini, bilgi varlıklarının sadece yetkili kişiler tarafından erişilebilir olmasını, bilginin yetkisiz değişimlerden korunmasını ve değiştirildiğinde farkına varılmasını ve bilginin yetkili kullanıcılar tarafından gerek duyulduğu an kullanılabilir olmasını Bilgi Güvenliği Yönetim Politikası olarak benimsemiş olan OMSAN Lojistik, müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini bu politika doğrultusunda şekillendirdi.

Günümüzde, kurumlarda, bilginin korunmasına ve gizliliğine ilişkin güven ortamının yaratılmasının stratejik bir önem taşıdığını belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, bir kurumda yaşanan bilgi güvenliği zafiyetinin iş sürekliliğini etkilemesinin yanı sıra, pazar kaybına, müşteriler, iş birlikleri ve hissedarlar karşısında güven yitirilmesine neden olduğunu, bu güveni tekrar kazanmak için yapılacak masrafların, güveni sarsmamak için alınacak önlemlerden daha pahalı olduğunu ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim