• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

OMSAN'a çevreye katkı takdir belgesi

OMSAN'a çevreye katkı takdir belgesi
OMSAN, Avusturya firması Ökombi ile gerçekleştirmekte olduğu demiryolu taşımaları kapsamında çevreye yaptığı katkıdan dolayı takdir belgesi aldı.
Lojistik sektörünün lider ve çevreci firması OMSAN, Ocak 2009 ile Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği yurtdışı taşımalarda Macaristan (Szeged) – Avusturya (Wels) ve İtalya (Trieste) – Avusturya (Salzburg) hatlarında karayolu yerine demiryolu taşımacılığını tercih etti. Bir Avusturya firması olan Ökombi ile Szeged – Wels ve Trieste – Salzburg hatlarında tırlarını karayolundan sevk etmek yerine demiryolu taşımacılığını tercih eden OMSAN, çevreye katkısı sebebiyle takdir belgesi almaya layık görüldü. Ökombi, Ocak 2009 ile Aralık 2012 tarihleri arasındaki taşımalarda demiryolu hattını kullanarak çevreye yaklaşık 2000 ton karbondioksit’in salımını engellemiş olması sebebiyle OMSAN’a takdir belgesi verdi.
 
Sektörde çevre bilincinin oluşturulmasında öncü olmanın, küresel kaynakların korunmasının ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakılmasının önemli amaçlarından olduğunu ifade eden OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan,  Macaristan (Szeged) – Avusturya (Wels) ve İtalya (Trieste) – Avusturya (Salzburg) hatlarını karayolu yerine demiryolu ile geçerek hem çevreye önemli katkıda bulunduklarını hem de rekabet avantajı elde ettiklerini belirtti. Küçükertan, OMSAN’ın yeşil Lojistik kapsamında liderlik yaptığı birçok uygulamasının olduğunu,  bu uygulamaları geliştirerek sürdüreceklerini ve çevre yatırımlarına ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim