• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Ön camı çatlayan uçak acil iniş yaptı

Ön camı çatlayan uçak acil iniş yaptı
Samsun-İzmir seferi yapan yolcu uçağının kalkıştan 10 dakika sonra ön camının çatlaması sonucu pilot geri dönerek acil iniş yaptı.

Camı çatlayan uçak acil iniş yaptı

Samsun-İzmir seferi yapan yolcu uçağının kalkıştan 10 dakika sonra ön camının çatlaması sonucu pilot geri dönerek acil iniş yaptı.

Samsun-İzmir seferi yapan XQ 9359 sefer sayılı SunExpress’e ait içinde 136 yolcu bulunan uçak, Samsun-Çarşamba Havaalanı’ndan saat 09.05′te kalktıktan yaklaşık 10 dakika sonra ön camı çatladı.

Pilot durumu yolculara anons ederek, ön camın çatladığını, aslında gidebileceklerini, ancak riske atmaya gerek oymadığını söyledi. Geri dönen uçak kalktıktan 25 dakika sonra Samsun-Çarşamba Havaalanı’na iniş yaptı.

Yaşadıkları olayı anlatan yolculardan Öğünç Aksoy, “Kaptanın anonsuyla korktuk. Ancak kaptan bu işi çok iyi yönetti. Hiç bir şekilde panik yapılmadan camın çatladığını ve güvenlik bir şekilde ineceğimizi bildirdi. Panik oluşmadan bizi Samsun’a geri indirdi” dedi.

Yolculardan Ercan Ünal, kaptanın yolcuları uyararak başarılı bir iniş yaparak kendilerini rahatlattığını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Nurol Özeker ise, “Kalkıştan bir süre sonra kemer ikaz ışıkları yanmaya başladı. Kaptan bizlere ‘İzmir’e gidebiliriz, ancak güvenlik açısından geri dönmeliyiz’ dedi. Kaptana teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda bekletilen uçağın çatlayan ön camının değiştirilmesi için çalışma başlatıldı. İzmir yolcularını taşıyacak uçağın ise saat 16.30′da kalkacağı anons edildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim