• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda TIR kuyruğu
Kilis'te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye yardım ve ticari malzemeleri taşıyan TIR'lar sınırda 10 kilometre kuyruk oluştururken, çok sayıda Suriyeli ise pasaportları ile Türkiye'ye geliyor

Kilis'in karşısında bulunan Halep'in Azez ilçesinin yönetimini elinde bulunduran El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) ile Esselame Sınır Kapısı'nın kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri arasında zaman zaman süren gerginliğin durmasıyla birlikte pasaportu bulunan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye geliyor. Türkiye'ye gelen çok sayıda Suriyeli yakınlarının yanına yerleşirken, bazı Suriyeliler ise Kilis'ten ihtiyaçlarını temin ederek yine Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönüyor.

'IŞİD SALDIRACAK' İDDİASI

Ancak son günlerde Azez'in önemli ölçüde kontrolünü elinde bulunduran IŞİD'in ÖSO'nun elinde bulunduran Esselame Sınır Kapısı'nı almak için çatışmaya gireceği yönündeki söylenti, Suriyelilerin Türkiye'ye gelişini artırdı. Sınır ötesi kaynaklar IŞİD güçlerinin Esselame Sınır Kapısı'nı almak için yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu, ÖSO güçlerinin ise bölgeye takviye güçlerle yığınak yaptığını ileri sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de önlemlerini artırdığı sınır hattında bekleyiş devam ederken, Suriyeliler Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yoğun şekilde giriş ve çıkış yapıyor. Öte yandan zaman zaman çatışmalar nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı'nın Kapatılmasından dolayı bölgede oluşan TIR kuyruğunun ise 10 kilometre uzunluğunda olduğu görüldü.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim