• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Oneworld'e yeni bir üye katılıyor

Oneworld'e yeni bir üye katılıyor
Qatar Airways, dünyanın en hızlı büyüyen ve en çok beğenilen lider havayolu şirketlerinden oluşan oneworld topluluğuna katılıyor.

 

Havayolu şirketi kalite ölçümü yapan bağımsız bir şirket olan Skyrax tarafından son iki yıldır Yılın Havayolu olarak seçilen Qatar Airways, Körfez bölgesinde küresel havayolu şirketi topluluklarından birine üye olan en büyük üç havayolu şirketinden ilki. Qatar Airways ayrıca, dünyada hizmet sunan, büyük küresel havayolu birliklerinden birine katılan en büyük ikinci havayolu şirketi.
 
Doha merkezli Qatar Airways'in 12-18 ay içinde oneworld'e katılması bekleniyor.
 
Qatar Airways, 2013 yılında, yılda 50 milyon yolcu kapasiteli birinci sınıf merkez olarak sahip olduğu konumu güçlendirmek amacıyla tasarlanmış olan Yeni Doha Uluslararası Hava Limanı'nın açılması ile birlikte yeni evine taşınacak.
 
ORTADOĞU MERKEZLİ İKİNCİ HAVAYOLU
 
Qatar Airways, 2007 yılında küresel birliğe katılan bölgenin ilk havayolu şirketi olan Royal Jordanian'dan sonra, oneworld'ün, Orta Doğu'da merkezi bulunan ikinci havayolu şirketi olacak.
 
Sadece 15 yıldır faaliyet gösteren Qatar Airways, dünya genelinde önemli iş ve turizm merkezleri arasında uluslararası bir uçuş ağı oluşturdu ve yüksek servis düzeyi ile sayısız ödül kazandı. Bunların arasında Skytrax tarafından verilen Five Star ödülü de bulunuyor.
 
70 ÜLKE 120 VARIŞ NOKTASI
 
Qatar Airways'in uçuş ağında Orta Doğu, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Avustralya'daki 70 ülkeden 120 varış noktası yer alıyor. Bunların arasında oneworld merkezleri Umman, Berlin Tegel, Buenos Aires Ezeiza, Hong Kong, Londra Heathrow, Madrid, Melbourne, Moskova Domodedovo, New York JFK, Osaka Kansai, Sydney, Tokyo Narita, ve oneworld üyesi olan Malaysia Airlines'ın merkezi olan Kuala Lumpur bulunuyor.
 
İran, Ruanda ve Seyşeller'de bulunan on beş varış noktası da oneworld haritasına yeni katılacak. Qatar Airways, yüzlerce varış noktası arasında alternatifler sunarak oneworld'ün müşterilerine sağladığı hizmetleri artıracak. Örneğin; Asya - Güney Avrupa veya Asya - Afrika arasında uçan yolcular, artık daha önce oneworld ağında bulunmayan tek duraklı bağlantılardan faydalanacak.
 
DÜNYANIN EN GENÇ VE MODERN FİLOLARINDAN BİRİNE SAHİP
 
Qatar Airways, ortalama yaşı sadece 4 olan 111 Boeing ve Airbus uçaklarından oluşan dünyanın en genç ve modern filosu ile faaliyet gösteriyor.
 
Şirketin birliğe katılması, oneworld'ün kürsel ağını genişletecek, 159 ülkede 856 varış noktasına uçuşlar sağlanacak. Bu ağda 9300'den fazla uçuş yapan 2600 uçak faaliyet gösterecek ve her gün 1 milyon civarında (yılda 342 milyon) yolcu taşınarak yıllık yaklaşık 120 milyar USD gelir elde edilecek.
 
Qatar Airways'in oneworld üyesi Malaysia Airlines ile mevcut ortak uçuşları bulunuyor. Birlik üyesi olunca, daha fazla havayolu şirketi ile çift yönlü bağlantılar geliştirilecek.
 
Doha merkezde, Colombo merkezinde uçuşlar yapan SriLankan'ın yanı sıra şu anda iki oneworld üyesi havayolu şirketi hizmet sunuyor (British Airways Londra merkezinden ve Royal Jordanian Umman merkezinden). Qatar Airways birliğe katılmak için hazırlanırken birliğin Doha hizmetlerinin artırılması için fırsatlar araştırılacak.
 
ÜYELER ÖDÜL KAZANABİLECEK
 
Qatar Airways oneworld üyesi haline geldiğinde, müşterileri birliğin dünya genelindeki ağına erişebilecek. Privilege Club'ın sık uçuş yapan 2,2 milyon üyesi oneworld'ün diğer havayolu şirketleriyle yaptıkları uçuşlardan da ödül kazanabilecek ve ödüllerini kullanabilecek. En üst kademe üyeler grubun 550 hava limanı bekleme salonunu kullanabilecek ve ağda oneworld'ün piyasada lider birlik tarifeleri uygulanacak.
 
Aynı zamanda, oneworld üyesi havayolu şirketlerinin sık uçuş yapan 125 milyon kart sahibi Qatar Airways ile yaptıkları uçuşlardan ödül kazanabilecek ve ödüllerini kullanabilecek, Qatar Airways bekleme salonlarına erişebilecek.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim