• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Onların üniforması dalgıç kıyafetleri

Onların üniforması dalgıç kıyafetleri
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Limanı Şubesinde görevli "kurbağa adamlar", Trakya'nın su altı arama-kurtarma yükünü taşıyor.

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Limanı Şubesinde görevli "kurbağa adamlar", Trakya'nın su altı arama-kurtarma yükünü taşıyor.

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de su altı arama ve kurtarma operasyonları gerçekleştiren Tekirdağ Deniz Limanı Şube Müdürlüğü kurbağa adamları, boğulma vakaları, kayıplar, deniz kazaları gibi birçok farklı olayda görev alıyor.

Gelen her kayıp ihbarı üzerine umutla dalış yapan kurbağa adamlar, polis üniformasından çok dalgıç kıyafeti giyiyor.

Deniz Limanı Şube Müdür Vekili Başkomiser Şahin Doğanay, şubelerinin 5'i kurbağa adam olmak üzere 15 kişiden oluştuğunu belirtti.

Görevlerinin büyük bölümünü boğulma vakaları ile sel felaketleri sonucu yaşanan olumsuzlukların oluşturduğunu ifade eden Doğanay, bunların yanı sıra su ürünleri avcılığı denetimi ve denizde devriye görevi de yaptıklarını anlattı.

-Bulanık sular işlerini zorlaştırıyor-

Doğanay, gelen ihbarlara en hızlı şekilde müdahale etme prensibiyle çalıştıklarını söyleyerek, "Bir ihbar aldığımızda çok seri bir şekilde olay yerine gitmeye çalışıyoruz. Bunun başlıca nedeni; olay bir boğulma vakasıysa kişileri canlı kurtarabilmek. Diğer nedeni ise mağdur yakınlarının tepkilerini önlemek" dedi.

Ekibinin profesyonel olduğunu ancak bulanık sularda arama yaparken zorlandıklarını aktaran Doğanay, "Özellikle gölet ve nehirlerde, zaman zaman suda hiç görüş olmamasından kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Bu bazen su altında bir ipe, bazen bir balık ağına, bazen de çalılıklara takılma olabilmektedir. Ayrıca suda kaybolan kişilerin yakınlarının o anki ruh haliyle olay yerindeki olumsuz davranışları da yaşadığımız sıkıntılardan sayılabilir" diye konuştu.

-Düzenli dalış ve ilk yardım eğitimi alıyorlar-

Doğanay, herhangi bir dalış görevi olmadığı zamanlarda da performans ve kabiliyetlerini koruyabilmek için düzenli eğitim dalışı ve spor yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eğitim dalışı ve spor faaliyetlerini program dahilinde aksatmadan yapıyoruz. Çünkü su altındaki görevimiz her zaman sadece yüzmeden ibaret olmayabiliyor. Bazen bir araç, bir tekne kazasında su altında tekne veya araca efor kullanarak müdahale etmek gerekebiliyor. Bunun için de zinde ve kondisyonlu olmak gerekiyor. Bu yüzden eğitim dalışı ve spor bizim olmazsa olmazımız. Ayrıca düzenli olarak dalış ve ilk yardım konularıyla ilgili teorik bilgileri tazeleme eğitimleri de yapmaktayız."

Başkomiser Şahin Doğanay, Liman Başkanlığı, Gümrük Müdürlüğü ve Sahil Sağlık Denetleme Tabipliği ile Tekirdağ limanlarına gelen uluslararası ticaret gemilerinin kontrollerini ve mürettebatın pasaport işlemlerini de yaptıklarını ifade etti.

deniz_polisi_tekirdag.jpg

deniz_polisi_tekirdag1.jpg

deniz_polisi_tekirdag2.jpg

deniz_polisi_tekirdag3.jpg

deniz_polisi_tekirdag4.jpg

deniz_polisi_tekirdag5.jpg

deniz_polisi_tekirdag6.jpg

deniz_polisi_tekirdag7.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim