• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Online Dizi Platformu

Online Dizi Platformu
Bireylerin canlarının sıkıntısını gidermek için kullandıkları aktivitelerden birisi de şüphesiz diziler olmaktadır

 

Bireylerin canlarının sıkıntısını gidermek için kullandıkları aktivitelerden birisi de şüphesiz diziler olmaktadır. Diziler bireylerin gündelik hayatta görmedikleri ya da özenmiş oldukları şeyler üzerine çekilmektedir. Ayrıca her an televizyon ekranlarını açtığımız zaman bu eserler karşımıza çıkabilecektir. Fakat bireylerin, bu konuda yapmış oldukları şey, hepsine birden vakit ayırmak yerine birine odaklanarak, haftada belirli bir gün bunu izlemek olmaktadır. Dizi izle eylemi için bireyler, bu günü beklemekte ve dizinin yer aldığı saatte, televizyon karşısında olmaktadırlar. Dizi izle eylemi için artık bireylerin, kendileri için böyle bir özel zaman ayırmalarına gerek kalmamıştır. Bu hizmeti sunacak olan diğer bir platform olan internet sitelerini de değerlendirebilirsiniz. Dizinin gününden ve saatinden sonra, internet siteleri üzerinde o hafta için çekilmiş olan dizilerin paylaşımları yapılmaktadır.

Bu siteleri ziyaret ederek, izlemekte olduğunuz dizinin bütün bölümlerine kolayca ulaşabilirsiniz. Ülkemizde insanların tercihleri yerli dizi izle eyleminden yana olmaktadır. Çünkü yerli olarak çekilen dizilerde, kendi ülkemize ait olan değerleri daha rahat bir şekilde görmek mümkündür. Bu nedenle bireyler ağırlıklı olarak tercihlerini bu eserlerden yana kullanmayı tercih etmekte ve ağırlıklı olarak da bunları izlemektedirler. Genç olan bireyler ise yerli dizilerden sıkıldıklarından dolayı yabancı eserlere ağırlık vermektedirler. Yabancı eserlerde yer alan kurgu diğerlerine nazaran daha farklı olduğundan ötürü, gençlere daha çok hitap etmektedir.

Yerli dizi bölümleri için yapılacak olan şey, harikadiziler.com platformunu ziyaret etmek olacaktır. Sitenin mobil cihazlara karşı uyumlu olması itibariyle, bulunmuş olduğunuz her yerden, kaçırmış olduğunuz diziyi izlemeniz mümkündür. Yerli diziler arasından birkaçının diğerlerine nazaran daha ön planda tutulduğunu söyleyebiliriz. Deli divane dizisinin bu anlamda önemli bir yerde olduğunu ve izleyici kitlesinin oldukça büyük olduğunu söyleyebiliriz. Bu kanılarına internet üzerinden yapılan araştırmalarla birlikte ulaşıldığını da dile getirebiliriz. Yalancı bahar izle eylemini yapmak istiyorsanız da harikadiziler.com adresine bağlanmanız gerekir. Bazı dizileri tavsiye üzerine izleme kararı alırsanız, en baştan başlamanız gerekir. En baştan izlemeye başlamadan, direk dizinin ortasından itibaren izlemeye başlarsanız, kurguya çok hakim olamazsınız. Bu nedenle yapacağınız şey, en baştan izlemek ve kurguya başından sonuna kadar öğrenmeniz yönünde olacaktır.

Bu durumu, televizyon üzerinden gerçekleştirmeniz ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Çünkü diziler burada yalnızca bir bölüm öncesine kadar yayımlanmaktadır. Ancak internet kanalını kullanarak, dizileri rahatça izleyebilirsiniz. Yabancı dizilere olan ilgi bu yüzden daha çok olmaktadır. Genel olarak insanlar bu dizileri izlemek maksadıyla internet kanalını tercih etmektedirler. Bunun dışında televizyon üzerinden izlemediklerinden dolayı, bölümleri kaçırmaları gibi bir sıkıntı da nüksetmeyecektir. İnternet üzerinden izlenen dizilerde genel olarak alt yazı kullanılmaktadır. Türkçe dublaj olarak yansıtılan dizilerin sayısının çok çok az olduğunu da izleyicilere belirtmek gerekir.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim