• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Online kış lastiği satışları yükselişte

Online kış lastiği satışları yükselişte
Hepsiburada.com, havaların soğumasıyla birlikte işlem hacmi artan kış lastiği ve oto lastiği kategorisinin satış verilerini açıkladı.

Hepsiburada.com, havaların soğumasıyla birlikte işlem hacmi artan kış lastiği ve oto lastiği kategorisinin satış verilerini açıkladı. Hepsiburada.com’da oto lastiği satışları geçtiğimiz yıla göre %80 artarken, kış lastiği satışları da son dönemde yükselişe geçti. Oto lastiği alışverişinin %40’ı mobil uygulamalar üzerinden gerçekleşti.

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com’un verilerine göre, sürücüler oto lastiği alışverişinde online platformu yoğun olarak kullanıyorlar. Her yıl 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında ticari ve hafif araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu olması, online satışları da hareketlendiriyor. Sürücüler, fiyat avantajı, bedava kargo seçeneği ve bazı markalar için uygulanan ücretsiz montaj seçenekleri nedeniyle kış lastiğini online alışverişle almayı tercih ediyor.

Türkiye’de oto lastiği pazarında 12 milyon lastik satılırken, yapılan alışverişlerin yüzde %3’ü online olarak gerçekleşiyor. Türkiye’nin lider e-ticaret platformu hepsiburada.com’da oto lastiği alışverişinde 2015 yılında %80 oranında artış yaşandı. Oto lastiği kategorisinde kış lastiklerinin payı ise %40’a yükseldi. Kullanıcılar masaüstü bilgisayarların yanı sıra hepsiburada.com uygulamalarını kullanarak mobil cihazlarından da alışveriş yapıyor. Oto lastiği satışlarının %40’ı mobil alışverişle gerçekleşiyor.

En çok alışveriş yapılan iller İstanbul, Ankara ve Bursa

Hepsiburada.com’un verileri kullanıcıların online alışveriş sırasındaki yaşadığı deneyimini ortaya çıkarıyor. Kış lastikleri en çok 1 Kasım - 20 Aralık tarihlerinde rağbet görüyor. Kullanıcılar bu kategoride ortalama 4,5 dakika zaman geçiriyor. İstanbul, Ankara ve Bursa en çok alışveriş yapılan iller olarak dikkat çekiyor.

Hepsiburada.com’un tüm kategorilerinde olduğu gibi oto lastiği ve kış lastiği kategorisinde de zengin ürün çeşitliliği yer alıyor. Sürücüler Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Lassa, Michelin, Nokian, Petlas, Pirelli, Starmaxx ve Yokohama gibi saygın lastik markalarının ürünlerine ulaşabiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim