• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Onur Air, Ankara-İstanbul uçmak istiyor

Onur Air, Ankara-İstanbul uçmak istiyor
Onurair Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arasında sadece THY'nin uçtuğunu belirterek uçma talepleri olduğunu açıkladı.

Onur Air, Ankara-İstanbul uçmak istiyor

Onurair Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arasında sadece THY'nin uçtuğunu belirterek uçma talepleri olduğunu açıkladı.

Onurair Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı arasında sadece THY'nin uçtuğunu belirterek, ''İstanbul-Ankara arasında günde 6 sefer uçma talebimiz var'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilere şirket operasyonları ile ilgili bilgi veren Bolukçu, Atatürk Havalimanı'ndan Esenboğa Havalimanı'na THY'den başka uçuş yapan şirket olmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
''İstanbul-Ankara arasında günde 6 sefer uçma talebimiz var. Talebimiz uygun görülürse, yani uçarsak, Türkiye'ye çok fayda sağlayacağız. Yolcuları 69 liralık biletle tanıştırmasak da 89 liralık biletle tanıştıracağız.

Biz İstanbul-Ankara arasında uçmak için 5-6 sene önce de izin istemiştik. O zaman izin alamamıştık. Ekonomik kurallar çerçevesinde bize verin dedik, vermediler. Başka bir arkadaşımıza verdiler. Ancak Ankara'yı başka bir ilin bağlantısı gibi yaptılar, olmadı.

Biz şimdi direkt uçalım diyoruz. Her gün 6 sefer uçacağız. İki sefer sabah, iki sefer öğlen, iki sefer de akşam olmak üzere. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uçmak istiyoruz. Buna 'slot yok, uçuş yok' deme hakları yok.

Bu kadar uçak geliyor slot bulunuyorsa bize de her saat diliminde bir tane slot bulabilirler diye düşünüyoruz. Daha kış slotları gelmedi. Slotları bekliyoruz.

Bugün olmasa da yarın uçağız. Atatürk Havalimanı'ndan yalnız THY uçuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da Anadolujet ve Pegasus Ankara'ya uçuyor. Orada iki şirket varsa burada da iki şirket olsun. Ulaştırma Bakanımız 'Havayolu halkın yolu' dedi, bu slogana güveniyoruz.''

'YOLCU SAYIMIZ YÜZDE 40 ARTTI''

Onurair'in 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren kendi teknik bakım hangarlarına taşındığını hatırlatan Şahabettin Bolukçu, ''Örneğin Airbus A-340 bakımı yapabilecek teknik donanımımız var. Teknikte 450 personele ulaştık'' dedi.

Bolukçu, uçak filolarının tamamen Airbus uçaklarından oluştuğunu belirterek, ''Şu anda 33 uçağımız var. Bunların 23 tanesi Airbus A-320, A-321, 4 tanesi A-330, 6 tanesi de A-300/600 tipi uçaktan oluşuyor'' diye konuştu.

İç hatlarda 12 noktaya uçuş gerçekleştirdiklerini kaydeden Bolukçu, ''İç hatlarda günde ortalama 10 bin koltuğa çıktık. Bazı günler 12 bin koltuğa çıkıyoruz. Bu sene iç hatlarda yolcu sayımız yüzde 40 arttı'' dedi.

Havacılık sektöründe işlerin çok iyi gittiğini söyleyemeyeceğini belirten Şahabettin Bolukçu, ''Bu sene durağan gidiyor. Belki otelcilerin durumları turlardan dolayı çok iyi ama havacılığın çok iyi olduğunu söyleyemem. Çok acımasız bir rekabet var. Onurair olarak amacımız ilk önce süreklilik, mevcut filoyu korumak ve kalite standardını yükseltmek'' şeklinde konuştu.

Kışın Irak'ta Necef ve Ukrayna'da Odesa'ya tarifeli uçuşlar yapmak istediklerini kaydeden Bolukçu, ''Bu uçuşların tarifeli sefer izinleri alındı. Bununla beraber dış hatlarda tarifeli sefer hatlarımız çoğalacak ama birincisi Odesa, diğeri Necef olacak'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim