• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Onur Air havayolları İngiliz'e satıldı

Onur Air havayolları İngiliz'e satıldı
Bir süredir satış görüşmeleri süren Türkiye'nin en büyük özel havayolu şirketlerinden Onur Air'in Azeri asıllı bir İngiliz'e satıldığı iddia edildi.

Uzun süredir 'satıldı satılacak' söylentileri dolaşan Onur Havayolları, Azeri asıllı bir İngiliz yatırımcıya satıldı. Airporthaber'e gelen bilgilere göre, oldukça gizli yürütülen görüşmeler sonucu taraflar el sıkıştı.

Onur Havayolları'nın 258 milyon dolara İngiliz yatırımcıya satıldığı iddia edildi.

Onur Air'e hisse satışı ve ortaklık konusunda danışmanlık yapan Finansinvest'in Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Doğan, geçtiğmiiz günlerde Reuters'e verdiği röportajda, sürece ilgi gösteren potansiyel alıcılarla aktif şekilde görüştüklerini söylemiş, "Alıcılarla aktif şekilde konuşuyoruz. Süreç oldukça ilerlemiş durumda. Son noktalara geldik" demişti.

Daha önce kamuoyuna yansıyan haberlerde Onur Air'in satışına ilişkin Lübnan asıllı bir İngiliz yatırımcı ve Katarlı bir grupla satış görüşmelerinin sürdüğü iddia edilmişti.

Filosunda toplam 34 adet uçak bulunan ve 8.015 adet koltuk kapasitesine sahip olan Onur Air, 1992 yılında kurulurken, 2003 yılından bu yana uluslararası uçuşların yanı sıra tarifeli iç hat uçuşları gerçekleştiriyor.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre Onur Air, dış hatlarda 20 ülkede 80 noktaya, iç hatlarda ise 12 noktaya sefer düzenliyor.

Öte yandan Onur Havayolları kaynakları satışın henüz gerçekleşmediğini önümüzdeki cuma gününe kadar netleşeceğini ifade etti. Satış görüşmelerinin Finansinvest tarafından yürütüldüğünü belirten Onur Air kaynakları, gerekli açıklamanın önümüzdeki hafta sonu yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AirportHaber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim