• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Onur Air'de acil çıkışı krizi yaşandı

Onur Air'de acil çıkışı krizi yaşandı
Onur Havayolları’nın İstanbul-Adana seferini yapan uçağında başka bir koltukta oturmasına rağmen seyahat sırasında acil çıkış koltuğunda oturmak isteyen yolcu ile ekip tartıştı.

Onur Air'de exit krizi

Onur Havayolları’nın İstanbul-Adana seferini yapan uçağında başka bir koltukta oturmasına rağmen seyahat sırasında acil çıkış koltuğunda oturmak isteyen yolcu ile ekip tartıştı. Yolcu Adana Havaalanı’nda gözaltına alındı...

Nihat Arslan isimli yolcu dün akşam Onur Havayolları’nın İstanbul-Adana seferini yapan OHY 019 sefer sayılı uçağına bindi.
 
Seyahat sırasında oturduğu koltuktan kalkarak boş gördüğü acil çıkış koltuklarından birine oturan Arslan, kabin ekibi tarafından uçuş kurallarına aykırı olduğu gerekçe gösterilerek yerine oturması konusunda uyarıldı.
 
Onur Havayolları’nın şirket politikası gereği acil çıkış kapısındaki koltukları 20 TL ekstra ücretle sattığını söyleyen Kabin Amiri Meliha Sezer, yolcunun itirazı ile karşılaştı. 
 
Nihat Arslan,  "Acil çıkış koltuklarının boş bırakılması 'uçuş emniyeti' açısından doğru değil. Kaptan ve kabin ekibi uçuştan önce uçuş emniyeti için tüm tedbirleri almaya zorunludur. Bu koltukların da acil çıkış kapılarını açabilecek kabiliyette yolcular tarafından bizzat ekip tarafından doldurulması gereklidir" cevabına karşılık kabin amiri olası bir acil durumda kapıların uçuş ekibi tarafından açılacağını söyledi.
 
Ancak bu durumun sakıncalı olduğunu söyleyen ve olası acil durumda kabin ekibinin sorumluluğunda birçok görev olacağını bu nedenle acil çıkış kapılarını belirtilenözellikler çerçevesinde yolcuların açacağını ifade eden Nihat Arslan, kabin amirinin tüm ısrarlarına rağmen yolcu kurallarına da uygun olduğunu öne sürerek yerinden kalkmadı. Bunun üzerine tutanak tutuldu, iniş öncesi kaptan pilot kuleye bilgi vererek uçağa polis istedi ve uçak Adana Havaalanı'na iner inmez Nihat Arslan gözaltına alındı.
 
Polis tarafından havaalanında terörist gibi gözaltına alındığını ve iki saat ifade vermek zorunda kaldığını belirten Arslan, "Bakanlığın genelgesine ve sivil havacılık kurallarına göre uçuş öncesi tüm emniyet tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Acil çıkış koltuklarının boş bırakılması uçuş emniyet tedbirlerinin tam olarak alınmadığını göstermemekte midir? Kaptan ve kabin amiri suç işlememiş midir? THY'de böyle bir uygulama yok. Bu uygulama Onur Havayolları, Pegasus Havayolları ve Sun Express Havayolları'nda var. Sivil havayolu şirketlerimiz koltuk başı 20 TL ücret farkı politikası için insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
"Havacılık kuralları gereği kasıtlı cinayet olarak değerlendirilebilecek uygulamadan kaynaklanacak herhangi bir uçak kazasında verilebilecek can kayıplarını kim telafi edebilecek? Bunun hesabını kim soracak ve kimlerden soracak?" diyen Nihat Arslan, uçağın kaptan pilotu Basil Al Qura ve Kabin Amiri Meliha Sezer hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

ONUR AIR'DEN AÇIKLAMA: EKİBİMİZ GEREKENİ YAPMIŞTIR
 
Nihat Arslan’ın iddiaları ile ilgili Onur Havayolları’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu yolcunun  uçuş sırasında 4. sırada oturduğu ancak kalkıştan sonra 14. sıraya kendi inisiyatifiyle geçtiği belirtilerek, "Sonrasında yerine geçmesi için kabin amiri tarafından ikaz edilmiştir. Yolcunun uyarıyı dinlememesi üzerine tartışma yaşanmış ve uçağın inişini takiben kaptan pilotun inisiyatifiyle uçağa çağrılan güvenlik ekiplerine ilgili formlar doldurularak yolcu teslim edilmiştir" denildi.
 
Kaynak: Airporthaber
  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim