• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Opel Astra Sports Tourer geliyor

Opel Astra Sports Tourer geliyor
Yeni Astra Sports Tourer, 46 bin 389 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla 2011 yılı Ocak ayı başında Türkiye'de satışa sunulacak.

OPEL ASTRA SPORTS TOURER GELİYOR

Yeni Astra Sports Tourer, 46 bin 389 liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla 2011 yılı Ocak ayı başında Türkiye'de satışa sunulacak.

Astra Sports Tourer'in tanıtım toplantısında konuşan Keklik, Türkiye'de otomotiv pazarının bu sene beklentilerinin yukarısında bir büyüklüğe ulaştığını belirtti.

Türkiye'de pazarın yapısı, binek amaçlı kullanılan ticari otomobiller ve geçmişteki bazı deneyimler nedeniyle station wagon segmentindeki otomobillerin çok fazla talep görmediğini ifade eden Keklik, Insignia Sports Tourer ve Astra Sports Tourer ile insanların yaşam tarzını yansıtan, işlevsellik ve şıklığı; station wagon ile sürüş keyfini birleştiren bir segment yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Sports ve Cosmo olarak iki model seçeneğine sahip Astra ST'nin Türkiye'de 1.4 litrelik 120 hp turbo ve 1.4 litre 140 hp'lik turbo benzinli motorların yanı sıra 1.3 CDTi 95 hp'lik dizel motor seçeneğiyle satışa sunulacağını kaydeden Keklik, Opel'in bu sene 20. yılını kutladığını, 20. yıl dolayısıyla bu yıl içinde yeni jenerasyon Astra araçlarda bin liralık bir indirim sunacaklarını belirtti.

Keklik, yeni gelecek ürün atılımları ile 2014 yılına kadar 11 milyar avroluk yatırım yapılacağını söyledi.

-ASTRA SPORTS TOURER-

Toplantıda verilen bilgiye göre, Opel'in Almanya, Rüsselsheim'daki Uluslararası Teknik Tasarım Merkezinde tasarlanıp geliştirilen ve İngiltere, Ellesmere Port'daki üretim tesisinde üretilecek olan Astra Sports Tourer 2011 yılının ocak ayı başında Türkiye'de pazara sunulacak.

Yeni Opel tasarım diline sahip araç 1,550 litreye kadar yük kapasitesi bulunan bir yükleme alanına sahip bulunuyor. FlexFold özelliği arka koltukların tek bir düğmeye basılarak katlanabilmesine olanak tanırken, bu özellikle birlikte taşıma kapasitesi 500 litreden 1.550 litreye çıkıyor.

Astra Sports Tourer hatchback benzeriyle aynı arka süspansiyon ve mekatronik FlexRide şasini paylaşırken, sürüşe duyarlı ön farlar ve medikal olarak onaylanmış ergonomik ön koltuklarıyla segmentine konfor ve güvenlik katıyor. Yakıttan tasarruf ettiren Start/Stop teknolojisi ise gelecek yıl başında ilk olarak 1.3 litre CDTI motorda (70 kW/95 b) sunulacak.

Astra Sports Tourer şimdiye kadar yaklaşık 200 bin adet sipariş edilen hatchback modelin göze çarpan satış başarısından kaynaklanan momentum üzerine inşa edilecek. Son yıllarda, Avrupa'da satılan tüm Astra modellerinin yaklaşık yüzde 25'ini wagon'lar oluşturuyor.

Çok katlı bagaj taban döşemesini koruyan bagaj bölmesi, bagaj kapağı, arka tampon ve alçaltılmış koltuk sırtları Opel'in kullanıcılara taşıma alanını kendilerine göre düzenleyebilme olanağı sunan bölmeleri içeren uyarlanabilir FlexOrganizer depolama sistemi, Opel'in yeni nesil entegreli FlexFix bisiklet taşıyıcısı gibi özellikler ise gelecek yıl mevcut olacak.

Günlük iş seyahatlerinin yanı sıra hafta sonları özel/aile turları için kullanıma uygun Astra Sports Tourer'de uzun mesafe konfor ve güvenliğini iyileştirmek amacıyla ergonomik ön koltuk, sürücünün dikkatini trafik işaretlerine çeken ve aracın istemeden şeritten ayrılması halinde uyarı veren kamera tabanlı sistem, FlexRide uyumlu süspansiyon sistemi gibi özelliklerle donatıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim