• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Operatörler tarife değişiminde akılda kalmıyor

Operatörler tarife değişiminde akılda kalmıyor
Tarife değişimi yapan tüketiciler, gelişmeleri operatörlerden değil, kendi araştırmalarından öğreniyor

Operatörler tarife değişimi konusunda tüketicinin aklına giremiyor

Tarife değişimi yapan tüketiciler, gelişmeleri operatörlerden değil, kendi araştırmalarından öğreniyor.

GSM operatörleri abonelerini memnun etmek için her geçen gün yeni bir tarife paketi sunarken, İnterpromedya’nın yaptığı Tüketici Trend Araştırması’na göre operatörler tarifeler hakkında tüketiciyi bilgilendiriyor ama karar aşamasında etkileyici olamıyor. Tarife değişikliği yapan tüketicilerin yüzde 70’i gelişmeleri kendisi araştırıyor.

İnterpromedya tarafından Temmuz 2010’da, 15 yaş üstü bin 400 kişi ile yapılan Tüketici Trend Araştırması’na göre, cep telefonu tarifesi değiştirmede tüketicilerin bireysel istekleri yüzde 50 oranında. Yüzde 84’lük kesim operatörlerin yeni tarifeler konusunda bilgilendirme yaptığını söylerken yüzde 16’lık grup bilgilendirilme yapılmadığını belirtiyor.

Tarife değişikliği yaparken kullanılan yöntemler ise, Türk tüketicisinin bu alanda araştırma yaptığı ve yenilikleri yakından takip ettiğinin önemli bir göstergesi oldu. Tarife değişikliğinde “kendim araştırdım” diyenlerin oranı yüzde 70 iken; operatör önerisi yüzde 17, arkadaş önerisi yüzde 13 oranında etkili oluyor.

Cepten internet kullanımı yüzde 20’yi geçti

Araştırmanın ele aldığı bir diğer konu da cepten internet kullanımı oldu. Cep telefonundan internet kullanan tüketici oranı yüzde 20.6’ya ulaşırken, cepten her gün internete giren kesim yüzde 42, haftada bir ve birden fazla diyenler yüzde 36 ve ayda birkaç kez diyenler ise yüzde 21 oldu.

Cepten en çok izlenen web sitelerine bakıldığında ise, yüzde 72 ile sosyal ağlar birinci sırada yer alıyor. Messenger ve e-posta takibi yüzde 28 seviyelerinde yer alırken haber portallarının izlenme oranı ise yüzde 26 oldu. Bunların yanı sıra cepten internet kullanan yüzde 20’lik kesimin yüzde 52’si operatörlerin sunduğu paketlerden yararlanırken bu oranda limitli paket kullanıcısı yüzde 64’ü buluyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim