• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Operatörlere 'kayıt silin' talimatı gelmedi

Operatörlere 'kayıt silin' talimatı gelmedi
GSM operatörleri Turkcell ve Avea bazı basın organlarında iletişim trafik bilgilerinin kayıtlarının silindiğine yönelik iddialar gündeme gelmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Turkcell açıklamasında, "Türkiye'de haberleşmenin ve kişisel bilgilerin güvenliği ve gizliliği, Anayasamız, ilgili mevzuat ve BTK düzenlemeleri ile korunmaktadır. Şirketimiz de bu yasal düzenlemelere uygun olarak hareket etmektedir.

Bu kapsamda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) dün yaptığı açıklamada da belirttiği üzere, tarafımıza ilgili otoritelerden trafik bilgilerinin silinmesi yönünde bir talimat gelmediğini kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

Avea: İletişim trafik kayıtlarının silinmesi yönünde bir talep ulaşmadı

Avea ise konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verdi :

"Son dönemde basın yayın organlarında yer alan, GSM operatörlerinden bir kısım iletişim trafik kayıtlarının silinmesinin talep edildiği yönündeki iddialara istinaden kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Şirketimize bu kapsamda herhangi bir talep ulaşmamış olup bu yönde bir işlem de gerçekleştirilmemiştir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da, böyle bir talebin olmadığı yönünde, dün bir duyuru yaparak konuya açıklık getirmiştir.

İletişim trafik kayıtlarının yasayla belirlenen çerçeve içerisinde tutulması ve saklanması yükümlülüğü, şirketimizce her zaman olduğu gibi hassasiyetle yerine getirilmektedir."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim