• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Opet, Antalya Üçağız Köyü'nü yeniledi

Opet, Antalya Üçağız Köyü'nü yeniledi
Akarayakıt şirketi Opet, Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki Üçağız Köyü’nü 1.5 milyon TL harcayarak yeniledi.

Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, Üçağız’a Rahmi Koç’un yönlendirmesi ile geldiklerini belirterek, “Kendisi bana bir mektup yazdı. ‘Üçağız dünyanın en güzel yerlerinden birisi ama tuvalet sıkıntısı var, gelen turistler mağdur oluyor. Oraya tuvalet kurabilir misiniz’ diye yazmıştı. Biz de köye bir tuvalet için geldik ama buraya hayran kaldık. Burası turizme kazandırılmak zorunda diye düşündüm ve acilen düğmeye basıp köyü yenilemeye başladık. Rahmi Bey’in tuvalet talebini karşılayıp bıraksak 20 bin TL masraf etmiş olacaktık” diye konuştu.

Aday göstereceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, Üçağız köyünün açılışında yaptığı konuşmada, “Demre dünyanın en güzel noktalarından birisi. Burayı dünya miras listesine aday göstereceğiz. Ne olur bize yardım edin. İki konuda yardım istiyoruz. Halkımız ne olur evinin önünü temiz tutsun. Rahmi Bey’in mektubu çok anlamlı ama burada Rahmi Bey gibi iş adamımızın evi bulunuyor. Biz, telgraf çekmekle yetinmeyip kendilerinin buraya gelip, işin içine girmelerini, sahip çıkmalarını diliyoruz” diye konuştu. Bakan Günay, bölgede turizmin gelişmesi için çalışma başlattıklarını da ekleyerek, “Burada turizmi köylüler yapacak. Büyük otel yaptırıp da alanın kendi doğalını bozmayacağız. Köylüleri yerinden edecek bir yatırımı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

6 köye 4 milyon dolar

Öztürk, Türkiye’nin dört bir yanından talep mektubu aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Özellikle ‘Temiz tuvalet’ projesi ile ilgili köy okullarından çok talep geliyor. Hepsine yanıt vermemiz mümkün değil ama elimizden geldiğince gidip yapıyoruz. Üçağız’la birlikte ‘Örnek köy’ projesi kapsamında yenilenen köylerin sayısı 6’yı buldu. Şu ana kadar toplamda 4 milyon doları geçti.”

Başarılı şubelere ‘yeşil yol’ yapıyor

NURTEN Öztürk, başarılı akaryakıt bayilerine ödül sistemi uyguladıklarını belirterek, “Hizmetleri iyiyse, bizim koyduğumuz standartları uyguluyorsa biz de karşılığını veriyoruz. 6 bin 500 tane fahri müfettişimiz var. Gönüllü olarak Opet bayilerini denetleyip bize bildirimde bulunuyorlar. Başarılı bayilerin yeşillendirme masraflarını biz karşılıyoruz. Onlar için ‘yeşil yol’ oluşturup bayilerini güzelleştiriyoruz. Gönüllü müfettişlerden gelen bildirimleri çok önemsiyoruz. Onlar bu işe gönül koydukları için profesyonel müfettişlerden daha iyi geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim