• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

OPET ve Seagull'den müdahale tatbikatı

OPET ve Seagull'den müdahale tatbikatı
OPET’in kıyı tesislerinin mevzuat gereği yılda iki kere yapmakla yükümlü olduğu deniz kirliliğine müdahale tatbikatı 15 Haziran Çarşamba günü Marmara Terminalin de gerçekleştirildi.

OPET ve Seagull'den müdahale tatbikatı

OPET’in kıyı tesislerinin mevzuat gereği yılda iki kere yapmakla yükümlü olduğu deniz kirliliğine müdahale tatbikatı 15 Haziran Çarşamba günü Marmara Terminalin de gerçekleştirildi.

Marmara Ereğlisi Terminali’nde gerçekleştirilen tatbikatta yangın, denizden yaralı kurtarma ve denize petrol döküntüsü müdahale ve temizlik çalışmaları konu alındı. Martı Deniz Temizliği(Seagull) Opet'in acil müdahale konusunda anlaşmalı şirketi olduğu için tatbikata destek verdi.
Senaryoya göre gemi tahliyesi sırasında çıkan yangına Opet ve gemi personeli beraber müdahale etti. Daha sonra gemi römorkör yardımıyla iskeleden uzaklaştırılarak, gemiden denize düşen personel Opet personeli tarafından denizden kurtarılarak Opet’e ait olan ambulans ile Opet revirine götürüldü.

Deniz kirliliğine müdahale sırasında OPET’in anlaşmalı olduğu Seagull’den (Martı Deniz Temizliği Lti. Şti) temizlik çalışmalarına destek istendi. Seagull'in acil müdahale gemisi 10 dakika içerisinde olay yerine gelerek Opet tarafından serilen bariyerlerin dış tarafına 2.sıra hava şişirmeli emniyet bariyerlerini serdi, Opet tarafından kontrol altına alınan kirliliği oil skimmer ve sorbent malzemeler ile toplamaya başladı. Bariyerin içinde dağınık halde bulunan kirliliği Seagull in bölgede bulunan “Seagull Ege” isimli gemisinin yangın monitörleri ile su süpürmesi yaparak 10 m3 atık toplandı.

Tatbikat sonunda değerlendirme yapan tarafların yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Opet eğitimlerini tamamlamış personel yapısı, ekipman hazırlığı ve anlaşmalı müdahale şirketi ile başarılı bir operasyon gerçekleştirerek çevreye karşı duyarlılığını göstermiştir. Tatbikatla Opet Marmara terminaline gerçek bir olayda ne kadar hızlı ve doğru müdahale edebileceği tespit edildi ve Seagull Ege gemisinin bölgeye ne kadar faydalı olacağı görülmüş oldu. Tatbikat sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında daha iyisini nasıl yapabileceğimiz üzerinde fikir alış verişinde bulunduk”

Seagull yetkilileri ise yaptığı açıklamada ise “Çevreye olan duyarlılıkları için Opet’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.

Tatbikat için gerekli tüm kamu kuruluşlarına ve komşu limanlara bilgiler veren Opet Terminal Müdürü Yaşar Acaroğlu’nun daveti üzerine, tatbikata Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırma Genel Müdürlüğü Deniz Çevresi Daire Başkanı Ömer Tıktık, Uzman Yardımcısı Burak Aykan, Tekirdağ Vali Yardımcısı, Tekirdağ İl Çevre Müdürü, Tekirdağ Liman Başkanı, Botaş Marmara Ereğlisi LNG Terminali Müdürü ve birçok kıyı tesisi yetkilisi katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim