• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Oramiral Güner'in istifa nedeni kızı mı?

Oramiral Güner'in istifa nedeni kızı mı?
İstifa eden Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı askeri casusluk iddianamesinde mağdur sıfatıyla yer aldı. Güner'in kızının odasına gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken istifa eden Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı askeri casusluk iddianamesinde mağdur sıfatıyla yer aldı.

Güner'in kızının odasına gizli kamera yerleştirildiği ortaya çıktı. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 'askeri casusluk' iddianamesinde Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şûra'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması beklenirken istifa eden Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızının mağdur sıfatıyla yer aldı. Güner'in istifasının iddianamenin açıklanmasıyla aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti.

Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına tepki olsun diye istifa ettiği belirtilen Oramiral Nusret Güner'in aslında başka bir nedenden dolayı istifa ettiği belirtiliyor. İddiaya göre Askeri Casusluk çetesi, Güner'in kızının yatak odasına gizli kamera koydu. Çetenin elindeki belgeler hazırlanan iddianamede yer aldı.

İzmir'deki ''gizli bilgi ve belge bulundurma'' soruşturması iddianamesinde, örgütün aralarında subaylar ve devlet memurlarının yer aldığı çok sayıda kişi hakkında fişleme yaptığı iddiasına yer verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, suç örgütünün, çoğunluğu muvazzaf subaylar olmak üzere devlet memurları, kaymakamlar ve MİT mensuplarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi hakkında fişleme yaptığı iddiasına yer verildi.

Suç örgütünün, amaçlarına ulaşmak için sıklıkla hedef seçtikleri kişiler hakkında ''gizli kamera'' kaydı yoluyla bilgi topladığının belirtildiği iddianamede, örgütün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kanadında kullandığı ileri sürülen Astsubay Sunay Akkaya'dan elde edilen ''Sunay'' isimli dijital materyal içerisinde, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner ve kızı hakkında bilgilerin yer aldığı bir belge bulunduğu kaydedildi. Elde edilen belge dökümünde, Oramiral Güner'in örgüt tarafından hedef seçildiği ve bunun için kızının odasına kamera yerleştirilerek görüntülendiği anlaşılıyor.

Belgedeki 6 Eylül 2010 tarihli kayıtta, "Nusret Paşa'nın kızı konusunda çok hassas olduğunu unutmayın", 12 Ocak 2011 tarihli kayıtta "M.K. astsubay, Nusret Paşa'nın lojmanına girdiği anlardan birinde A.'nın odasına gönderdiğiniz kamerayı yerleştirmiş. Dediğiniz süre kaldıktan sonra alacak" ve 4 Nisan 2011 tarihli kayıtta da "M.K., A.G.'nin (Nusret Güner'in kızı) odasına yerleştirdiği kamerayı almış. Kullanılabilecek iyi görüntüler var. Ekte gönderiyorum" notları yer alıyor.

Güner'in istifasının iddianamenin açıklanmasıyla aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti.

BALYOZ'A TEPKİ DİYE İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Güner'in istifası ulusalcı basında farklı bir şekilde yer almıştı. Gazetelerde "Balyoz ve Askeri Casusluk" soruşturmalarına tepki olarak istifa ettiği belirtiliyordu. Güner'in ardından başka subayların da istifa edeceği iddia edilmişti.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim