• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ordu Giresun Havaalanı Aralık'da hazır

Ordu Giresun Havaalanı Aralık'da hazır
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı’nın Aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale geleceğini söyledi.

 

Şahin, Avrupa’nın tek, dünyanın dördüncü deniz üzerine yapılan havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın yüzde 40′lık bölümünün tamamlandığını belirtti.
 
Mendireğin tamamlanmasıyla havaalanına uçak kabulüne başlanacağını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
 
“Bu hafta içerisinde pistin asfaltlanmasına başlanıyor. Bu asfaltlama nereden bakarsanız 50-60 santimetre kalınlığında bir asfalt. Bu asfaltlamayı müteakip Aralık ayında pist tamamlanmış olacak. 3 kilometrelik pistin tamamlanması ve yönlendirme ışıklarının da sadece batı kısmının kullanılması suretiyle Aralık ayından itibaren artık uçuşların başlayacağını tüm Giresun ve Ordululara müjdeliyorum. Havaalanı Aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale gelecek.”
 
Şahin, havaalanının faaliyete geçmesinin yapım çalışmalarını aksatmayacağını dile getirerek, “Havaalanının faaliyete geçmesi için altyapı tesisleri yapımı var. Bunun için prefabrik binalar yapılarak havalimanı işlerlik kazanacak. Aralık ayını hep beraber bekliyoruz. Uçuşa hazırız diyoruz. 6 ay sonra inşallah havaalanımız uçuşa hazır durumda olacak” dedi.
 
Vali Şahin, havaalanının, hükümetin etkin gayreti, müteahhidin gayretli çalışmaları, ödeneklerinin aksamamasıyla zamanından önce işlerlik kazanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
“Geri kalan kısmı, 18 milyon tonluk doldurma işi havaalanı çalışırken de yapılabilecek. Tamamı için 30 milyon ton taş dökülmesi gerekiyor. Bunun 18 milyon tonu havaalanı açıldıktan sonra da devam eder nitelikte. Doldurma işleri sonradan da devam edecek.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim