• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Ordu-Giresun Havaalanı'nda etüd çalışması

Ordu-Giresun Havaalanı'nda etüd çalışması
Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir ay önce temeli atılan ve Türkiye'nin ilk denize kurulacak havaalanı olacak Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili zemin etüdü çalışmaları yapılıyor.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda etüd çalışması

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir ay önce temeli atılan ve Türkiye'nin ilk denize kurulacak havaalanı olacak Ordu-Giresun Havaalanı ile ilgili zemin etüdü çalışmaları yapılıyor.

İnşaat saha sorumlusu Ali Turgay,  Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk, dünyanın ise ikinci denize dolguyla inşa edilecek havaalanı olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda sondaj çalışması yaptıklarını belirten Turgay, denize yapılacak bir yapının gereğinden fazla dikkat ve özen istediğini vurgulayarak, öncelikle su altındaki kara tabakasının sağlam olup olmadığını denetlediklerini belirtti.

Zeminin elveriş açısından nasıl olduğunu kontrol ederek, o yönde çalışmaları devam ettireceklerini anlatan Turgay, ''Yaklaşık 1 ya da 1,5 aylık bir süre zarfında bu çalışma son bulacaktır. Zemin etüt çalışmasında 15 kişi çalışıyor. Önemli bir proje olduğu için çok dikkatli çalışıyoruz'' dedi.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise havaalanının, Ordu ve Giresun halkının ulaşımının yanı sıra istihdam açısından da bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Şen, ''Gülyalı'da inşa edilecek Ordu–Giresun Havaalanı'nın sondaj çalışmaları başladı. Sondaj işlemi ile birlikte görünürde bir çalışmanın başlamış olması halkımız tarafından heyecan ile karşılandı. Çünkü burada faaliyete geçecek olan havaalanı Ordu, Giresun il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların hem ulaşım anlamında hem de iş istihdamı açısından yararlanacağı bir fırsat olacaktır'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim