• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Ordu-Giresun Havalimanı gün sayıyor

Ordu-Giresun Havalimanı gün sayıyor
Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" unvanını taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, yaptığı açıklamada, 2011 yılında başlayan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı çalışmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.
 
Proje tutarı 230 milyon 508 bin lira olan projenin altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini, üstyapı inşaatının ise kısa sürede başlamasının hedeflendiğini anlatan Bayrak, şöyle devam etti:
 
"Avrupa'nın tek, dünyanın dördüncü deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, Trabzon ve Samsun havalimanlarının tam ortasında yer alıyor. İki havalimanına da yaklaşık 170 kilometre mesafede yapılan bu projede çalışmalar 24 saat esasına göre sürdürülüyor. Yaklaşık 3 bin metre olacak pistin bin 800 metresi geçildi. Geçilen bin 800 metrenin bin metresinde ise sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Bu asfalt için ise alana 20 bin ton sıcak karışım dökülmüş olup, toplamda da havalimanı inşaatına 13 milyon taş döküldü. Havalimanı inşaatında 24 saat esasına göre çalışmalar sürüyor. Projede 90 kamyon taş ocaklarından inşaat alanına taş taşıyor."
 
Üstyapı çalışmaları başlayacak
 
Havalimanı inşaatında altyapı çalışmalarıyla yakın bir tarihte üstyapı inşaatlarının başlayacağını dile getiren Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bizleri sevindiren bir husus da havalimanı üstyapı inşaatları için de ihalelerin yapılması. Bununla alakalı olarak geçerli 27 firma arasından teklif vermeleri istenecek ve bu firmalar 5'e indirilecek. Ardından ise 5 firma içerisinden de en uygun, en ekonomik teklifi veren firma belirlenecek. Böylelikle üstyapı inşaatlarına da başlanmış olacak."
 
2014 yılının ilk çeyreğinde deneme uçuşu
 
Projenin hedeflenen tarihte tamamlanması için büyük gayret gösterildiğini vurgulayan Bayrak, şunları kaydetti:
 
"Havalimanımızın dış koruyucu mendireğinin ve pistinin 2014 yılının ilk çeyreğinde bitmesini bekliyoruz. Resmi olarak bu tarih 2015 yılı olsa da yüklenici firmanın taahhüdü 2014 yılının ilk çeyreğidir. Yapılan çalışmaları gördükçe de bu tarihte projenin tamamlanacağına inanıyoruz. Havalimanı inşaat pistinin tamamlanmasının ardından yer sistemleri kurulacak. 2014'ün ilk çeyreğinde deneme uçuşları gerçekleştirilecek. Böylelikle havalimanımız uçakla tanışmış olacak. Normal tarifeli seferler de bu deneme uçuşlarının ardından gerçekleşecek."
 
Bayrak, projenin başlamasından bu yana yüklenici firmaya 65 milyon lira ödeme yapıldığını sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim