• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Ordu-Giresun Havalimanı için maliyet

Ordu-Giresun Havalimanı için maliyet
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının yapımı için belirledikleri maliyeti açıkladı.

 

Giresun'a gelen Bakan Yıldırım, Bulancak ilçesinde yapımı devam eden Sarayburnu Camisi'nde incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.
 
Daha sonra Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına geçen Bakan Yıldırım, burada çalışmalar hakkında brifing aldı.
 
Brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, deniz üzerine havalimanı yapmanın kamuoyu tarafından takdir edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Söz konusu uygulamanın Türkiye'de ilk defa yapıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
''Bizim dışardan gördüğümüz mendirek buz dağının denizden görünen kısmı. Tabanın oturması için aşağıya doğru 100 metreye yakın taban genişliği oluyor. Tüm bu alanı taşla doldurarak deniz yüzeyine çıkılıyor. Yani işin büyüğü denizin altında. Dışardakine bakıp da 'burada ne var üç kamyon toprak döksek bu iş olur' diye zannetmeyin. Burada çok büyük bir iş var''
 
''Planladığımız maliyet 270 milyon lira''
 
Bakan Yıldırım, havalimanı inşaatının yapımı için belirledikleri maliyetin 270 milyon TL olduğunu belirterek, ''Bunun 150 milyon'u alt yapı, diğer bölümü ise üst yapı için. Bu tip alt yapı projelerinde maliyet öyle bir tane bahçe içinde dört katlı apartman yapmaya benzemez'' diye konuştu.
 
Deniz içerisine yapılan projelerde beklenmeyen durumların ortaya çıkabileceğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''Pist dibinde bir sorun çıkar, 500 kamyon taş dökeceksen, dökerseniz 3 bin kamyon, maliyet hesapları değişir. Bu tip projelerde birim fiyatta çalışılır. Ama planladığımız maliyetleri çok fazla aşacağını zannetmiyorum. Hedefimiz maliyeti de planladığımız seviyelerde tutmak. Maliyet işi vaktinde bitirmezseniz artar. En büyük maliyet artışı odur. Bu ülkenin kaderi projelerin başlayıp hükümetleri eskitmesi, projelerin bir türlü bitmemesi. Ancak AK Parti hükümetlerinin ezber bozan bir uygulaması var, biz geçmişten gelen projeleri de bitiriyoruz, başladığımız projelerin de yüzde 80'ini kendi dönemimizde bitiriyoruz'' 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim