• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bugün iniyor

Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bugün iniyor
Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bugün inecek. Denize taş dolguyla yapılan havaalanı mart ayı sonunda hizmete açılacak.

1964 sözü verilen, aradan geçen 50 yılda 8 cumhurbaşkanı, 25 başbakan, 41 ulaştırma, 34 bayındırlık bakanı eskiten Ordu-Giresun Havaalanı'na ilk uçak bugün iniyor.

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için ilk olarak 1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat tarafından sözü verilen, aradan geçen 50 yılda 8 cumhurbaşkanı, 25 başbakan, 41 ulaştırma, 34 bayındırlık bakanı eskiten Ordu- Giresun Havaalanı'na ilk uçak bugün iniyor.

ÖZEL UÇAKLA İNECEK

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, bugün saat 10.00 sıralarında Ordu- Giresun Havalimanı'na özel helikopterle inecek.

MART SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yöntemiyle 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı’nın dolgusu için bugüne kadar 36 milyon ton taş döküldüğü belirtildi.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan Ordu-Giresun Havaalanı’nda denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması yapıldı. Havaalanının etrafını çevreleyen dolgu tahkimatının toplum uzunluğu 7 bin 268 metre olurken, deniz tabanına 36 milyon ton taş dolgu gerçekleştirildiği kaydedildi. Havaalanı pistinin etrafında kalan henüz dolgu yapılmayan boşluklarında doldurulmasıyla dolgu miktarının oldukça yüksek olacağı belirtildi. 3 km uzunluğundaki piste bugüne kadar 146 bin ton asfalt döşendiği, açılış öncesi yapılacak ve havaalanının etrafını çevreleyecek tel örgünün toplum uzunluğunun 8.5 km olacağı, terminal binasının tamamlanmasıyla birlikte 36 bin metreküp beton kullanılmış olacağı vurgulandı.

BAKAN HELİKOPTERLE GELİYOR

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, saat 10.00 sıralarında Ordu-Giresun Havalimanı'nda inceleme yapacak. İlk önce uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na gelecek olan Bakan Elvan, buradan helikopterle Ordu-Giresun Havaalanı’na geçecek. Mart ayının son haftasında hizmete girmesi planlanan havaalanındaki son çalışmaları yerinde incelemek üzere Ordu’ya gelecek olan Bakan Elvan, terminal binası inşaatı önünde bir basın açıklaması yapacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim